ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ TTG TRAVEL EXPERIENCE 2023 ΣΤΟ ΡΙΜΙΝΙ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ Ο ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Η έκθεση πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 13 Οκτωβρίου στο Ρίμινι και σε αυτή έδωσαν το παρών κατά 19% περισσότεροι επαγγελματίες του τουρισμού σε σύγκριση με πέρυσι. Η έκθεση κάθε χρόνο αναπτύσσεται επαγγελματικά, καταγράφοντας φέτος 2.700 εκθέτες, 1.000 buyers από 62 χώρες, 55 ξένους προορισμούς και 20 ιταλικές περιφέρειες. 

Εξαιρετική και η προβολή από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης με πάνω από 270 αναφορές στη γειτονική χώρα. 

Παρουσίασαν τη Χαλκιδική στη διεθνή συνάντηση της Τοσκάνης με τίτλο Rinascimento Senza Fine (αναγέννηση χωρίς τέλος). Εκπρόσωποι της Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Πολωνίας και Ελλάδας (Χαλκιδικής), αντάλλαξαν απόψεις για τουρισμό, πολιτισμό και γυναικεία επιχειρηματικότητα. Η παρουσίαση έγινε μετά από πρόσκληση στον ΤΟΧ από τον Διευθυντή του Τουριστικού Οργανισμού της Τοσκάνης Dr. Francesco Tapinassi και την δημοσιογράφο υπεύθυνη για τα διεθνή προγράμματα του Οργανισμού Dr. Clara Svanera. Η παρουσίαση του ΤΟΧ στην εκδήλωση της Περιφέρειας της Τοσκάνης ήταν σίγουρα από τις πιο ενδιαφέρουσες και παρακολουθήθηκε από πλήθος δημοσιογράφων και μεταδόθηκε από την Ιταλική κρατική τηλεόραση και το ραδιόφωνο της RAI. Η επόμενη εκδήλωση για την παρουσίαση της Χαλκιδικής στην Τοσκάνη θα πραγματοποιηθεί την Άνοιξη του 2024.

Συναντήθηκαν με τα στελέχη της Aegean Airlines στην Ιταλία Gianni Donati και Maria Terranova όπουεπιβεβαιώθηκαν τα θετικά αποτελέσματα των πτήσεων από τη Ρώμη και το Μιλάνο προς τη Θεσσαλονίκη από τον Απρίλιο – Οκτώβριο. Οι πτήσεις αυτές διατηρούνται και αναμένεται το νέο πρόγραμμα της εταιρείας. Μεγάλο όμως ήταν και το ενδιαφέρον για την Χαλκιδική από τις Ιταλικές Αερογραμμές ΙΤΑ, οι οποίες επεκτείνουν συνεχώς το πτητικό τους πρόγραμμα και από το 2024 θα πραγματοποιηθούν εκ νέου συναντήσεις με την Account Manager Roberta Gotti για τη διοργάνωση press & fam trips με στόχο την προσθήκη πτήσης από το αεροδρόμιο Linate του Μιλάνο προς τη Θεσσαλονίκη.

Τα στελέχη του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής στο πλαίσιο των βραβείων  γαστρονομίας “Travel Food Award” που διοργανώθηκαν από την Ένωση Δημοσιογράφων Ιταλικού Τουριστικού Τύπου (GIST)υπό την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού της Ιταλίας (ENIT), είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με την πρόεδρο της GIST Sabrina Talarico και την γραμματέα Franca Iannici για να σχεδιαστούν νέες δράσεις προώθησης της Χαλκιδικής.

Η συνάντηση με το TOURING CLUB επιβεβαίωσε την άριστη συνεργασία των δύο πλευρών. Αποτέλεσμα της συνεργασίας αυτής η ειδική παρουσίαση της Χαλκιδικής στον οδηγό Grecia 2024.

Οι προσπάθειες της επαγγελματικής δουλειάς των στελεχών του ΤΟΧ στην Ιταλική αγορά, όπου με υπομονή και επιμονή όλα αυτά τα χρόνια και με την αμέριστη βοήθεια της Ελένης Σαρηκώστα, έκαναν αναγνωρίσιμη την Χαλκιδική σε ολόκληρη την Ιταλία. Μία ακόμη ενέργεια για την προβολή του προορισμού έρχεται με τα τηλεοπτικά γυρίσματα στη Χαλκιδική από το Linea verde RAI 1 τον Απρίλιο του 2024. 

Από όλες αυτές τις συναντήσεις με φορείς και επαγγελματίες της ιταλικής τουριστικής αγοράς αποτυπώθηκε πως η Χαλκιδική αποτελεί εξαιρετικό πόλο έλξης για τους Ιταλούς όχι μόνο για τις καλοκαιρινές τους διακοπές, αλλά για ολόκληρο το χρόνο με την επέκταση των πτήσεων την χειμερινή περίοδο, επιζητώντας να ανακαλύψουν γαστρονομικές απολαύσεις και συνταγές με τα μοναδικής ποιότητας τοπικά προϊόντα, να έρθουν κοντά με τον πολιτισμό και την κουλτούρα της Χαλκιδικής, να εξερευνήσουν τον ορεινό πλούτο και τα παραδοσιακά χωριά της και να βιώσουν μοναδικές εμπειρίες σε ολόκληρη την έκταση της. 

(Φωτό: Ο Διευθυντής του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής κ. Γιώργος Μπρουτζάς μαζί με την υπεύθυνη Δημοσίων Σχέσεων του ΤΟΧ στην Ιταλική αγορά κα Ελένη Σαρηκώστα)

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 19/10/2023]