ΕΛΛΗΝΟΚΑΝΑΔΙΚΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΓΙΑ START UP ΣΤΟ ΤΟΡΟΝΤΟ

Διοργανώνεται στις 23 Οκτωβρίου από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία–Καναδάς, το Ελληνο–Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, και το Ελληνο–Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου – Παρών και ο υπουργός Ορυχείων του Οντάριο George Pirie

Η προώθηση και η ανάδειξη επενδυτικών ευκαιριών τόσο στον Καναδά όσο και στην Ελλάδα, για την περαιτέρω ενίσχυση της οικονομικής συνεργασίας των δύο χωρών, βρίσκεται στο επίκεντρο του 2ου Οικονομικού Φόρουμ στο Τορόντο, το οποίο οργανώνεται στις 23 Οκτωβρίου από το Οικονομικό Φόρουμ Δελφών σε συνεργασία με την Ελληνική Πρωτοβουλία – Καναδάς, το Ελληνο – Καναδικό Εμπορικό Επιμελητήριο, και το Ελληνο – Καναδικό Συμβούλιο Εμπορίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Νίκος Παπαθανάσης, ο υπουργός Καινοτομίας, Επιστήμης και Βιομηχανίας του Καναδά Francois-Philippe Champagne, ο υφυπουργός Ανάπτυξης Μάξιμος Σενετάκης, ο υπουργός Ορυχείων του Οντάριο George Pirie, η πρέσβης του Καναδά στην Ελλάδα και Ύπατη Αρμοστής στην Κύπρο Karine Asselin, η πρέσβης της Ελλάδας στον Καναδά Κωνσταντίνα Αθανασιάδου, ο γενικός διευθυντής Marketing και Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank ΑΕ Μιχάλης Βλασταράκης, ο πρόεδρος της Hellenic Development Bank of Investments Χάρης Λαμπρόπουλος, ο CEO της Enterprise Greece SA Μαρίνος Γιαννόπουλος, ο John Sotos, Co-President του Hellenic Initiative Canada, ο Daniel Hengeveld, αντιπρόεδρος της Investment Attraction Toronto Global κ.ά είναι μεταξύ αυτών που θα δώσουν το «παρών» στο οικονομικό φόρουμ του Τορόντο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου θα αναπτυχθεί το θέμα των start-up επιχειρήσεων και της ενίσχυσης της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας. Η Ρούλα Μπαχταλιά, διευθύντρια του προγράμματος E-G-G (Enter-Grow-Go) της Eurobank, πρόκειται να αναλύσει τους στόχους του προγράμματος στήριξης της τράπεζας, το οποίο απευθύνεται σε νεοφυείς επιχειρήσεις, αλλά και ήδη υπάρχουσες. Παράλληλα, θα παρουσιάσει τα παραδείγματα τριών start-ups, της PLiN Nanotechnology S.A, της bespot. και της ManaGi.

[ΠΗΓΗ: https://www.financialreport.gr/, 19/10/2023]