ΤΟ ΣΗΜΑ BIKE FRIENDLY ΣΤΗ PHILOXENIA ΜΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Παρών ο Δήμος Αριστοτέλη με την κα Μαρία Πάππα και εκδήλωση για την Μ. Παναγιά

Η εκδήλωση με τίτλο “Bike Friendly” θα διεξαχθεί στο Συνεδριακό Κέντρο “Νικόλαος Γερμανός” στις 11 Νοεμβρίου, με τη συμμετοχή κορυφαίων εκπροσώπων του τουριστικού κλάδου και δημοτικών αρχών. Θα καλύψει θέματα όπως η προώθηση ποδηλατικών προορισμών, νομικά ζητήματα και best practices στη φιλοξενία ποδηλατών. Το σήμα “Bike Friendly” ενθαρρύνει την ηπιότητα μετακίνησης και την ποδηλατική ταυτότητα στους προορισμούς.

Το σήμα Bike Friendly που απονέμεται σε ξενοδοχεία και προορισμούς που είναι φιλικοί προς το ποδήλατο και ευαισθητοποιούν τους τουρίστες στη χρήση ποδηλάτου διοργανώνει το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το πρωί στις 11.00 – 13.00 εκδήλωση στην αίθουσα Β στο Συνεδριακό Κέντρο «Νικόλαος Γερμανός» κατά τη διάρκεια της έκθεσης Philoxenia όπου θα γίνει παρουσίαση των Ελληνικών ποδηλατικών προορισμών με τη συμμετοχή του Δημάρχου Σκιάθου κ. Θοδωρή Τζούμα, τoυ Δημάρχου Αλεξανδρούπολης κ. Γιάννη Ζαμπούκη, της κ. Μαρία Πάππα Σύμβουλος Τουριστικού Marketing Δήμου Αριστοτέλη και του κ. Ευάγγελου Κυριακού από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Έδεσσας.

Ενδιαφέρον θα παρουσιάση η ομιλία του Δικηγόρου κ. Λάζαρου Παυλίδη για τα νομικά θέματα που αντιμετωπίζει το ποδήλατο αλλά και τα ξενοδοχεία που θέλουν να προσφέρουν υπηρεσίες ενοικίασης ποδηλάτων. Ακόμα, παρουσίαση με θέμα: German cycle tourists – Profile and target groups, θα κάνει ο κ. Mr. Michael Maier (υπεύθυνος τουρισμού στο ομοσπονδιακό γραφείο του ADF) – Bicycle Tourism Officer at the German Cyclists’ Association (ADFC).

Κατόπιν, θα γίνει συζήτηση σε πανελ με εκπροσώπους ξενοδοχείων και παρουσίαση των καλών πρακτικών, ενώ ο κ. Χρήστος Πετρέας, Σύμβουλος marketing θα παρουσιάσει το ποδήλατο και την χρήση του από άτομα 50+ μιας και ο μέσος όρος ηλικίας των ποδηλατών είναι τα 52 χρόνια.

Στις 4 το απόγευμα της ίδιας μέρας δηλ το Σάββατο στο χώρο του Bike Friendly στο Περίπτερο 13 στο stand 30 θα διεξαχθεί εκδήλωση με τίτλο “ποδηλατικές διαδρομές και signature πιάτα της Μεγάλης Παναγίας” από το Δήμο Αριστοτέλη.

Επισης, εκδήλωση-παρουσίαση του Σήματος θα πραγματοποιηθεί στα Open Stages με τίτλο “Σήμα Bike Friendly: το μέλλον του τουρισμού είναι στην ήπια μετακίνηση: 10/11/2023 – 15:00 – Περίπτερο 14.

Το σήμα «Bike Friendly» το λαμβάνουν ξενοδοχεία, Δήμοι προορισμοί, ποδηλατικές εταιρείες, και τουριστικά γραφεία, όταν πληρούν μια σειρά κριτηρίων εξυπηρέτησης των φίλων του ποδηλάτου, δημιουργούν «ποδηλατική ταυτότητα» στον προορισμό, και διευκολύνουν τον τουρίστα να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο στη διάρκεια των διακοπών του. Το σήμα “Bike Friendly” τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού, υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος & Ενέργειας και υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών. Έχει υπογράψει Σύμφωνα Συνεργασίας με τον HATTA, την ΠΟΞ, την ΠΟΔΙΞ και με διάφορες Περιφέρειες με στόχο την εξάπλωση της χρήσης του ποδήλατου ως μέσο ήπιας μετακίνησης. Μέχρι στιγμής το σήμα το έχουν πάνω από 130 ξενοδοχεία, 9 προορισμοί, και 60 συνεργαζόμενες εταιρίες. Επίσης, έχουν λάβει πολλά τουριστικά γραφεία της Ελλάδας και του εξωτερικού το σήμα Greek Bike Specialist δίνοντας τους έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν και να συνεργασθούν με τα μέλη του Bike Friendly.

[ΠΗΓΗ: https://www.traveldailynews.gr/, της Βίκυ Καραντζαβέλου, 26/10/2023]