ΚΑΝΑΔΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΕΙ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΔΙΑΣΤΙΚΗ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΜΕΤΑΛΛΩΝ

Νωρίτερα φέτος, ο γίγαντας των εμπορευμάτων Trafigura έπεσε θύμα «συστηματικής απάτης», το κόστος της οποίας θα μπορούσε να ξεπεράσει το μισό δισεκατομμύριο δολάρια, αφού αποκαλύφθηκε ότι ορισμένα φορτία νικελίου που αγόρασε περιείχαν διαφορετική σύσταση σε μέταλλο από εκείνη που υποτίθεται ότι είχαν.

Επίσης, η Aurubis AG αποκάλυψε απάτη μεγάλης κλίμακας το Σεπτέμβριο 2023, σε αποστολές scrap σιδήρου που χρησιμοποιεί για να τροφοδοτήσει τα μεταλλουργεία χαλκού της, με τις πιθανές οικονομικές της απώλειες να ανέρχονται σε εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ.

Μια καναδική νεοσύστατη εταιρεία τεχνολογίας με υποστήριξη από το Πρόγραμμα Υποβοήθησης της Βιομηχανικής Έρευνας (IRAP) της κυβέρνησης του Καναδά, υποστηρίζει ότι έχει αναπτύξει μια ασφαλή ψηφιακή πλατφόρμα που θα εισάγει διαφάνεια στην εφοδιαστική αλυσίδα. Επισημαίνοντας ότι η βιομηχανία εμπορευμάτων -αξίας πολλών τρισ. δολαρίων- εξακολουθεί να λειτουργεί κυρίως με τη χρήση εντύπων και υπολογιστικών φύλλων για τις συναλλαγές της, η εταιρεία Daniola με έδρα την Alberta δημιούργησε μια ψηφιακή πλατφόρμα που συνδέει αγοραστές και πωλητές μετάλλων, καθώς και προμηθευτές, σε μια ηλεκτρονική αγορά τριών συνιστωσών.

Η εταιρεία, της οποίας η κύρια αγορά είναι η Αφρική, δήλωσε ότι έχει αναπτύξει μια ασφαλή και ολοκληρωμένη λύση, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να παρακολουθούν τη μεταφορά των ορυκτών και μετάλλων που αγοράζουν, ξεκινώντας από το ορυχείο μέχρι και την παράδοση τους, διασφαλίζοντας ότι ο αγοραστής έχει πλήρη δεδομένα για τα υλικά που θα παραλάβει.

Η πλατφόρμα της Daniola, αξιοποιεί αναλυτικά δεδομένα πραγματικού χρόνου και γεωχαρτογράφηση, επιτρέποντας στους χρήστες να πιστοποιούν την αξιοπιστία των προμηθευτών και να επικυρώνουν την ποιότητα των υλικών που αγοράζει.

[ΠΗΓΗ: https://rawmathub.gr/, 26/10/2023]