ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Σε μεταμεσονύκτιο θρίλερ αναμένεται να εξελιχθεί η βραδιά των εκλογών της 8ης Οκτωβρίου, για κάποιους, αν όχι όλους, τους δήμους της Χαλκιδικής.

Η πρώτη Κυριακή είναι ο μεγάλος στόχος για πολλούς υποψηφίους που αναμετρώνται με εξίσου δυνατούς αντιπάλους και ξέρουν ότι το 43% δεν έρχεται εύκολα και αβίαστα. Ωστόσο σε τρεις τουλάχιστον περιπτώσεις ενδέχεται να έχουμε επαναληπτικό γύρο την Κυριακή 15 Οκτωβρίου. Οι δημοσκοπήσεις έτρεξαν και τρέχουν για τους υποψηφίους που εντείνουν τον προεκλογικό τους αγώνα, αλλά μέχρι στιγμής, δεν θα ήταν υπερβολή να πούμε ότι με μία και μόνο εξαίρεση, κανένας υποψήφιος δεν κοιμάται ήσυχος τα βράδια

Ειδικότερα οι συνδυασμοί στους δήμους της Χαλκιδικής έχουν ως εξής:

Δήμος Ν. Προποντίδας

Εδώ οι υποψήφιοι συνδυασμοί είναι μόλις δύο. Η «Νέα Προποντίδα-Σύγχρονος Δήμος» του νυν δημάρχου Μανώλη Καρρά ο οποίος παρουσίασε το ψηφοδέλτιό του προ ημερών, και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής τον Νικόλαο Παπαλάγκα. Δήμος Κασσάνδρας (5 συνδυασμοί)

Οι μνηστήρες για τον δημαρχιακό θώκο Κασσάνδρας είναι και πάλι αρκετοί, (πέντε στον αριθμό) εν συγκρίσει με τους άλλους δήμους του νομού. Τον δήμο διεκδικεί εκ νέου η δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά με τον συνδυασμό «Ενωμένη Κασσάνδρα». Από εκεί και πέρα κατεβαίνει στις εκλογές ο Βασίλης Στακινός, με τον συνδυασμό «Πρώτα η Κασσάνδρα» και ο Αντώνης Μιχαλάκης, με τον συνδυασμό «Ευθύνη Συνεργασία Ανάπτυξη». Υποψήφια είναι και η δημοσιογράφος Μαρία Παπαδημητρίου με τον συνδυασμό «Κασσάνδρα Μπροστά». Για άλλη μία φορά κατέρχεται στις εκλογές ο πρώην δήμαρχος και νυν αρχηγός αξιωματικής αντιπολίτευσης Κώστας Παπαγιάννης με τον συνδυασμό «Ισχυρή Κασσάνδρα».

Δήμος Σιθωνίας (2 συνδυασμοί)

Στη Σιθωνία οι εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023 θα είναι ντέρμπι για δύο καθώς συνδυασμό κατέθεσαν οι υποψήφιοι Ιωάννης Τζίτζιος και Ιωάννης Μάλλινης.

Ο πρώην δήμαρχος Σιθωνίας, I. Τζίτζιος κατέρχεται με τον συνδυασμό «Ανάπτυξη Ξανά» και 126 υποψηφίους. Απέναντι του θα βρεθεί ο I. Μάλλινης με τον συνδυασμό «Σιθωνία από την Αρχή».

Δήμος Πολυγύρου (5 συνδυασμοί)

Στην πρωτεύουσα της Χαλκιδικής αναμένεται να επικεντρωθεί το ενδιαφέρον της εκλογικής βραδιάς καθώς μαζί με την Κασσάνδρα συγκεντρώνει επίσης έναν ικανό αριθμό υποψηφιοτήτων. Ο δήμαρχος Αστέριος Ζωγράφος διεκδικεί την ψήφο των δημοτών για τέταρτη συνεχόμενη φορά με τον συνδυασμό «Ισχυρός Δήμος». Ψηφοδέλτιο κατέθεσε ο μέχρι πρότινος αντιδήμαρχος Δημήτρης Ζαγγίλας, με τον συνδυασμό «Ο Τόπος μας Μπροστά». Τη δική του υποψηφιότητα υπέβαλε στο υπουργείο Εσωτερικών, ο πρώην βουλευτής Ευθύμης Καρανάσιος. με τον συνδυασμό «…Ξεκινάμε» για τον δήμο Πολυγύρου.

Μία ακόμη υποψηφιότητα είναι εκείνη του Γιώργου Εμμανουήλ με το «Σχέδιο 952», όπως λέγεται ο συνδυασμός. Τέλος στον Πολύγυρο σχηματίζει ψηφοδέλτιο και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής την Αγγελική Χριστιανού.

Δήμος Αριστοτέλη (3 συνδυασμοί)

Τα ήρεμα νερά του δήμου Αριστοτέλη τάραξε η πρόσφατη ανακοίνωση υποψηφιότητας του πρώην δημάρχου Σταγείρων Ακάνθου Μιχάλη Βλαχόπουλου, με τον συνδυασμό «Ανασυγκρότηση». Ως εκείνη τη στιγμή ο μόνος βέβαιος υποψήφιος ήταν ο νυν δήμαρχος Στέλιος Βαλιάνος, με την «Ομοφωνία» που διεκδικεί τον δήμο για δεύτερη φορά. Στον Αριστοτέλη κατεβάζει ψηφοδέλτιο και η «Λαϊκή Συσπείρωση» με επικεφαλής για υποψήφιο δήμαρχο τον Κυριάκο Παρθενιάδη.

 

[ΠΗΓΗ: ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 1/10/2023]