ΣΕ ΔΙΚΗ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΧΡΥΣΟΣ ΓΙΑ «ΜΟΛΥΝΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ»!

Διαβάζω την είδηση στο alterthess.gr με υπογραφή Σταυρούλας Πουλημένης…

Στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης παραπέμπονται να δικαστούν τη Δευτέρα (21.10.2019) δύο στελέχη της Ελληνικός Χρυσός ως υπαίτια για την υποβάθμιση του περιβάλλοντος κατ`εξακολούθηση στις περιοχές του Στρατωνίου και της Ολυμπιάδας Χαλκιδικής.

Το αδίκημα αφορά την περίοδο 2012-2014, τον τότε διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας και την τότε εντεταλμένη υπεύθυνη για το περιβάλλον. Η δίωξη έγινε μετά από καταγγελίες «πολιτών» του Δήμου Αριστοτέλη και σχετική επιστολή του Δήμου αναφορικά με πιθανολογούμενη ρύπανση υδάτων.

Οι καταγγελίες οδήγησαν την Εισαγγελία να διατάξει προκαταρτική εξέταση για το θέμα με την έρευνα που αποτυπώνεται και στη δικογραφία να περιλαμβάνει στοιχεία των Επιθεωρητών Περιβάλλοντος αλλά και της ίδιας της εταιρείας που προσκομίστηκαν κατά τη διάρκεια της ανάκρισης.

Ενδιαφέρον παρουσιάζει το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Χαλκιδικής, σύμφωνα με το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι βαρύνονται με περισσότερες από μία πράξεις και «με πρόθεση προκάλεσαν υποβάθμιση στο περιβάλλον, με παραλείψεις που αντιβαίνουν τους νόμους και με την επιβαρυντική διάταξη ότι σκόπευαν να προσπορίσουν οικονομικό όφελος στην εταιρεία Ελληνικός Χρυσός»!!!.

Δεν ξέρω ποιοί θα παραστούν στη δίκη, αλλά η Σταυρούλα η Πουλημένη και το Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων σίγουρα θα είναι εκεί, αφού είναι και οι πρώτοι που ασχολήθηκαν με το θέμα στο διαδίκτυο… Διψούν τα κοράκια για «αίμα»… Μετά από 18 θετικές αποφάσεις του ΣτΕ για την επένδυση, τριγυρνούν στα δικαστήρια μπας και πανηγυρίσουν καμιά καταδίκη σε προσωπικό επίπεδο… Αλλά υπάρχει σοβαρή πιθανότητα να απογοητευθούν…