ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΕΠΗΡΕΑΣΜΟΥ ΤΟΥ Κ.Α.Σ. ΑΠΟ ΤΗΝ Κ. ΜΑΛΑΜΑ

Διαβάζουμε σε πολλά συριζαϊκά site (δεν τα αποκαλώ «αριστερά» διότι δεν θεωρώ τον ΣΥΡΙΖΑ αριστερό κόμμα), τη δήλωση της κας Κυριακής Μάλαμα, διαδόχου της αξέχαστης Κατερίνας Ιγγλέζη στον βουλευτικό θώκο της Χαλκιδικής, περί «αρχαιοτήτων» στις Σκουριές.

“Την Τρίτη εισάγεται προς συζήτηση στο Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο το θέμα των αρχαιολογικών χώρων των Σκουριών. Το συγκεκριμένο ζήτημα έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την επιστημονική κοινότητα, καθώς στο σημείο όπου η εταιρία θέλει να ανοίξει κρατήρα υπάρχουν τουλάχιστον τρεις αρχαιολογικοί χώροι σημαντικού ενδιαφέροντος. Εάν το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο αλλάξει την απόφαση του κι επιτρέψει την καταστροφή των αρχαιοτήτων ή την μεταφορά τους, τότε η εταιρία θα μπορεί να προχωρήσει στην διάνοιξη του κρατήρα. Θα πρέπει να γνωρίζουν όλοι ότι η ευρύτερη περιοχή των Μαντεμοχωρίων της Χαλκιδικής ήταν ακμάζον τμήμα της αρχαίας Μακεδονίας, όμως από τότε που έπεσε στα χέρια των χρυσωρύχων, οι αρχαιολογικοί χώροι υποβαθμίζονται εσκεμμένα και συστηματικά για να μην εμποδίζονται τα σχέδια τους. Ελπίζουμε ότι το ΚΑΣ θα αποφασίσει με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον κι όχι εκείνο της εταιρίας”.

Αυτό ελπίζουμε κι εμείς, κα Μάλαμα… Να αποφασίσει το Κ.Α.Σ. με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον και όχι τις πολιτικές αντιπαραθέσεις του  κόμματός σας…