ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ: ΔΙΠΛΑΣΙΑ Η ΕΚΤΙΜΩΜΕΝΗ ΑΞΙΑ ΤΩΝ ΟΡΥΚΤΩΝ ΤΗΣ ΠΟΡΩΝ – ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ 2,5 ΤΡΙΣ. ΔΟΛΑΡΙΑ

Στον πλούτο αυτό προστίθενται τα τεράστια αποθέματα πετρελαίου της χώρας – Ξεχωρίζουν κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, φωσφόρου, καθώς και στοιχεία σπάνιων γαιών που έχουν υψηλή ζήτηση για την τεχνολογία και την πράσινη μετάβαση

Σχεδόν διπλάσια είναι η εκτιμώμενη αξία των ορυκτών μετάλλων της Σαουδικής Αραβίας, σύμφωνα με τις νέες εκτιμήσεις του αραβικού βασιλείου, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για νέες κερδοφόρες συμφωνίες, στο πλαίσιο και του φόρουμ Future Minterals Forum που διεξάγεται αυτή την εβδομάδα στο Ριάντ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC, οι νέοι υπολογισμοί του βασιλείου ανεβάζουν τη συνολική αξία του πλούτου των ορυκτών πόρων που διαθέτει στα 2,5 τρισ. δολάρια, από τα 1,3 τρισ. δολάρια που ήταν ο υπολογισμός που είχε κάνει το 2016.

Πρόκειται δε, για μια πηγή πλούτου που έρχεται να προστεθεί στα τεράστια, αποδεδειγμένα κοιτάσματα πετρελαίου που αριθμεί η χώρα.

Στον ορυκτό αυτό πλούτο ξεχωρίζουν κοιτάσματα χρυσού, χαλκού, φωσφόρου, καθώς και στοιχεία σπάνιων γαιών που έχουν υψηλή ζήτηση για την τεχνολογία και την πράσινη μετάβαση.

Στο πλαίσιο του φόρουμ, το Ριάντ ανακοίνωσε την υπογραφή νέων συμφωνιών αξίας 20 δισ. δολαρίων, με κυβερνητικούς παράγοντες να στέκονται και στη μεταρρύθμιση της νομοθεσίας που επέτρεψε την προσέλκυση νέων ξένων επενδύσεων.

Επίσης, η χώρα έχει προχωρήσει στο άνοιγμα 33 νέων ορυχείων για διάφορα ορυκτά, ενώ σκοπεύει να διαθέσει τουλάχιστον 30 άδειες εξορύξεων προς διεθνείς επενδυτές μέσα στη χρονιά.

[ΠΗΓΗ: https://www.newmoney.gr/, 10/1/2024]