«ΆΡΩΜΑ» ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΡΕΙΝΟ ΟΓΚΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ – ΤΙΜΕΣ ΑΠΟ 70 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΚΑΤΑΛΥΜΑΤΑ

Η φωταγώγηση των Χριστουγεννιάτικων δέντρων στα χωριά και τις δημοτικές ενότητες της Χαλκιδικής έχει ήδη ξεκινήσει, μεταφέροντας το εορταστικό κλίμα στους κατοίκους αλλά και στους επισκέπτες για την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Οι κρατήσεις πηγαίνουν καλά, έχουμε όμως ακόμη δρόμο για εκείνες της τελευταίας στιγμής» δηλώνει ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος.

Το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της πρωτεύουσας της Χαλκιδικής, στον Πολύγυρο, άναψε τη Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου, παρουσία τόσο της απερχόμενης όσο και της νέας δημοτικής αρχής, υπό τους ήχους χριστουγεννιάτικων τραγουδιών από τη Φιλαρμονική του Δήμου Πολυγύρου. Σειρά είχε χθες η Γαλάτιστα για τη φωταγώγηση του χριστουγεννιάτικου δέντρου της και ακολουθούν η Ορμύλια το Σάββατο 9 Δεκεμβρίου, η Παλαιόχωρα (15/12).

Και στη Μεγάλη Παναγιά του δήμο Αριστοτέλη άναψε το χριστουγεννιάτικο δέντρο με εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3/12, με φιλαρμονικές και χορωδίες, παρουσία και του δημάρχου Στέλιου Βαλιάνου.

Αντίστοιχες φωταγωγήσεις γίνονται και στους υπόλοιπους δήμους της Χαλκιδικής. Στον δήμο Νέας Προποντίδας η φωταγώγηση των δέντρων ξεκινάει, αύριο, Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου από τη Νέα Καλλικράτεια (ώρα 18.30), στα Νέα Μουδανιά θα ανάψει στις 8/12 (ώρα 19.00), στα Σήμαντρα στις 9/12, στη Νέα Τρίγλια στις 10/12 κλπ.

Στον δήμο Κασσάνδρας, οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις και το άναμμα των χριστουγεννιάτικων δέντρων ξεκινούν το Σάββατο 9/12 από το Πευκοχώρι (ώρες 11.30 – 15.30) και την Κασσάνδρεια (ώρα 18.00), την επομένη Κυριακή 10/12 σειρά παίρνουν η Άθυτος (ώρες 14.00 – 20.00) και η Φούρκα (ώρες 17.00 – 20.00) κλπ.

Στα ορεινά του νομού

Χαλκιδική δεν είναι μόνο θάλασσες και υπέροχες παραλίες. Η Χαλκιδική διαθέτει έναν πανέμορφο ορεινό όγκο και μοναδικά τοπικά προϊόντα, από το έξτρα παρθένο ελαιόλαδό της και τις ελιές, τα τυροκομικά της, τα κρασιά και τη μαντουβίνα της -το τοπικό τσίπουρο που φτιάχνεται από την κερήθρα-, το μέλι της, τα βότανα, τα μανιτάρια, τα μύδια Ολυμπιάδας κλπ.

Σ’ ότι αφορά τις κρατήσεις για την εορταστική περίοδο όπως ενημερώνει το GRTimes.gr ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Χαλκιδικής Γρηγόρης Τάσιος και μέλος του ΔΣ του ΞΕΕ «η Χαλκιδική εν όψει των εορτών διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με τον Ταξιάρχη, τον Πολύγυρο, την Αρναία, τα Βράσταμα και άλλες περιοχές του ορεινού όγκου».

Ο νομός, λόγω της εγγύτητας με τη Θεσσαλονίκη και γενικότερα της εύκολης πρόσβασης δείχνει ότι θα κάνει καλές πληρότητες. «Η Πρωτοχρονιά φαίνεται ότι πηγαίνει πολύ καλά, αλλά και τα Χριστούγεννα, σε ένα 15νθήμερο, όπου ο νομός λόγω της εγγύτητας με τη Θεσσαλονίκη θα κινηθεί ικανοποιητικά» δηλώνει ο κ. Τάσιος.

200 κλίνες αυτήν την εποχή

Αυτήν την περίοδο, στη Χαλκιδική και, κυρίως, στον ορεινό της όγκο, λειτουργούν 200 κλίνες. Σχετικά με τις τιμές για την εορταστική περίοδο, όπως αναφέρει ο κ. Τάσιος, κυμαίνονται από 70 έως 120 ευρώ ανάλογα το κατάλυμα.

«Προφανώς όλοι ενδιαφέρονται για τα τριήμερα, αλλά υπάρχουν και οι ενδιάμεσες μέρες» αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΞΧ προσθέτοντας πως «έχουμε ακόμη δρόμο και για τις κρατήσεις, βεβαίως, της τελευταίας στιγμής».

[ΠΗΓΗ: https://www.grtimes.gr/, της Ντέπυ Χιωτοπούλου, 6/12/2023]