ΠΟΣΕΣ ΩΡΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΗ ΣΥΝΔΕΣΗ ΣΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ

Η Ελλάδα είναι στην χειρότερη θέση από κάθε άλλη Ευρωπαϊκή χώρα.

Πόσο ακριβό είναι άραγε το ίντερνετ που πληρώνουμε, μια υπηρεσία που πλέον θεωρείται είδος πρώτής ανάγκης όταν όλα περνούν από μια οθόνη υπολογιστή, ενός κινητού ή ενός τάμπλετ;

Ο πάροχος τηλεφωνίας και ίντερνετ VPN Surfshark σε έρευνα που έκανε σε 121 χώρες αποκαλύπτει ότι το λιγότερο προσιτό Διαδίκτυο στον πλανήτη είναι συνήθως και το χειρότερο.

Σύμφωνα με την ανάλυση, οι κάτοικοι της Ζιμπάμπουε πρέπει να εργάζονται περισσότερες από 72 ώρες το μήνα με τον μέσο μισθό για να μπορούν να αντέξουν οικονομικά τη φθηνότερη μηνιαία ευρυζωνική σύμβαση που υπάρχει στη χώρα.

Αυτό συμβαίνει παρά το γεγονός ότι η Ζιμπάμπουε έχει μία από τις χειρότερες ταχύτητες ευρυζωνικής σύνδεσης που βρέθηκαν στη μελέτη που αναλύει 121 χώρες.

Αρκετές χώρες της Λατινικής Αμερικής υποφέρουν από το ίδιο πρόβλημα. Αν και οι υπηρεσίες είναι πολύ κακές οι τιμές είναι ιδιαίτερα υψηλές Αυτό οφείλεται στις κακές υποδομές που έχουν πολλές χώρες το οποίο μεταφράζεται σε υψηλότερο κόστος για ένα προϊόν που δεν είναι ακόμη πλήρως διαθέσιμο.

Σύμφωνα με το διάγραμμα, στη Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική είναι οι χώρες και Πολιτείες με τις πιο προσιτές και αξιόπιστες συνδέσεις στο Διαδίκτυο. Στις Ηνωμένες Πολιτείες χρειάζονται μόλις 51 λεπτά εργασίας για την κάλυψη κανείς το κόστος του Διαδικτύου.

Ενώ στην Ευρώπη, η Ρουμανία ξεχωρίζει για τις συγκριτικά χαμηλές τιμές της στο διαδίκτυο, με τιμή που ισοδυναμεί με 18 λεπτά εργασίας, που απέχει κατά πολύ από την Ελλάδα, η οποία απαιτεί κατά μέσο όρο 3 ώρες 42 λεπτά.

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, 6/11/2023]