Η ΚΙΝΑ ΠΙΕΖΕΙ ΓΙΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΤΟΝ ΤΟΜΕΑ ΤΗΣ ΕΞΟΡΥΞΗΣ

Ο Wang Guanghua, υπουργός φυσικών πόρων της Κίνας, στην ομιλία του κατά την τελετή έναρξης του 25ου China Mining Conference and Exhibition, την Πέμπτη 27 Οκτωβρίου στην Tianjin, ανέφερε ότι η τεχνολογική καινοτομία, ο πράσινος μετασχηματισμός και η παγκόσμια συνεργασία δίνουν νέα ώθηση για να προωθηθεί ο εξορυκτικός τομέας. Ο Wang τόνισε ότι υπάρχουν αυξανόμενες αβεβαιότητες στην παγκόσμια αγορά της εξόρυξης και η βιομηχανία βρίσκεται σε μια κομβική περίοδο επιταχυνόμενου μετασχηματισμού.

Υπό το φως αυτών των προκλήσεων, ο Wang τόνισε τη σημασία της προώθησης της καινοτομίας για την αναζωογόνηση του εξορυκτικού τομέα. Αυτό συνεπάγεται την προώθηση της έρευνας, ανάπτυξης και εφαρμογής νέων θεωριών, τεχνολογιών, μεθόδων, τεχνικών και εξοπλισμού για την εξερεύνηση και ανάπτυξη ορυκτών πόρων.

Ο Wang αναφέρθηκε επίσης στην ανάγκη για προώθηση της πράσινης ανάπτυξης με την καλλιέργεια νέων μοντέλων στη εξορυκτική βιομηχανία. Αυτό περιλαμβάνει την ευρεία υιοθέτηση πράσινων τεχνολογιών, διαδικασιών και εξοπλισμού για την εξασφάλιση αποτελεσματικών ισορροπιών μεταξύ των εξορυκτικών δραστηριοτήτων και της διατήρησης των οικοσυστημάτων.

Ο Υπουργός ζήτησε περαιτέρω προσπάθειες για την προώθηση της παγκόσμιας συνεργασίας για την οικοδόμηση ενός κοινού μέλλοντος για τον εξορυκτικό τομέα, με την προοπτική ενός πιο φιλικού και ελεύθερου περιβάλλοντος για τις επενδύσεις και το εμπόριο των προϊόντων της εξόρυξης.

«Η Κίνα, ως ο μεγαλύτερος παραγωγός, καταναλωτής και έμπορος ορυκτών προϊόντων στον κόσμο, είναι συνεπής στις προσπάθειες της για πράσινη και ασφαλή εξόρυξη, έχει μεταρρυθμίσει τις πολιτικές για τη βελτίωση του εξορυκτικού τομέα και προώθησε την παγκόσμια συνεργασία στον τομέα για ένα μέλλον αμοιβαίων ωφελειών», κατέληξε στην ομιλία του ο Wang.

Το συνέδριο, υπό την αιγίδα της China Mining Association, έλαβε χώρα από τις 26 έως τις 28 Οκτωβρίου 2023, προσελκύοντας περισσότερους από 5.000 συμμετέχοντες από 28 χώρες και περιοχές, καθώς και περίπου 260 ιδρύματα και εταιρείες.

[ΠΗΓΗ: https://rawmathub.gr/, με πληροφορίες από global.chinadaily.com, 2/11/2023]