ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟ EUROGROUP ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Τη μεγάλη πρόοδο της Ελλάδας στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων, υπό τις δύσκολες μάλιστα συνθήκες που έχει διαμορφώσει η πανδημία και το ξέσπασμα του πολέμου στην Ουκρανία, αναγνώρισαν στη σημερινή τους συνεδρίαση οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης. 

Οι ΥΠΟΙΚ, στο πλαίσιο της συζήτησης για την 13η Έκθεση Ενισχυμένης Εποπτείας, εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την πρόοδο που σημείωσε η Ελλάδα, ανέφεραν ο επικεφαλής του Eurogroup, Πασκάλ Ντόναχιου και ο Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι.

Η Ελλάδα ολοκλήρωσε άλλο ένα σετ δεσμεύσεων και παρά κάποιες καθυστερήσεις έχει κάνει μεγάλη πρόοδο, ανέφερε ο Τζεντιλόνι. Ο Επίτροπος σημείωσε ότι η τελευταία αξιολόγηση δεν συνδέεται με μέτρα για το χρέος και αυτό θα γίνει στην επόμενη, την 14η Έκθεση. 

Για θετική αξιολόγηση στην έκθεση για τις εξελίξεις στην ελληνική οικονομία έκανε λόγο και ο πρόεδρος του ESM, Κλάους Ρέγκλινγκ, σημειώνοντας την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων ακόμα και κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες. 

“Οι μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να συνεχιστούν – υπάρχουν ακόμα πεδία που πρέπει να δούμε κι αυτό θα γίνει στο πλαίσιο της 14η έκθεσης”, πρόσθεσε.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, 14/3/2022]