Η ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ ΤΗΣ ΓΙΑ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΕΝΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ Ε.Ε. ΚΑΙ ΤΩΝ ΗΠΑ

Μετά από μήνες περιορισμών λόγω covid-19 συγγενείς και φίλοι θα μπορούν να επισκέπτονται τα δικά τους πρόσωπα.

To υπουργικό συμβούλιο της Βρετανίας αποφάσισε πως από τον επόμενο μήνα οι πλήρως εμβολιασμένοι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί υπήκοοι θα μπορούν να ταξιδέψουν στην Αγγλία χωρίς να παραμένουν σε καραντίνα. 

Με την κίνηση αυτή, η οποία εγκρίθηκε από την επιχειρησιακή επιτροπή Covid-O  του υπουργικού συμβουλίου σύμφωνα με πηγές της ΗuffPost UK, συγγενείς και φίλοι θα είναι σε θέση να συναντηθούν για πρώτη φορά μετά από 18 ολόκληρους μήνες. 

Από τις 2 Αυγούστου (4 π.μ, τοπική ώρα), η βρετανική κυβέρνηση θα αναγνωρίσει επίσημα τα αμερικανικά πιστοποιητικά εμβολιασμού όπως και τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά, τα οποία θα επιβεβαιώνουν πως ο επισκέπτης έχει εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις. 

Οπως αναφέρει ανακοίνωση του υπουργείου μεταφορών: «Επιβάτες πλήρως εμβολιασμένοι με εμβόλια που έχουν την εξουσιοδότηση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων και του Οργανισμού Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα μπορούν να ταξιδεύουν στην Αγγλία χωρίς να εισέρχονται σε καραντίνα από τις 4 π.μ της 2ης Αυγούστου. 

Πλέον, πολίτες της ΕΕ και των ΗΠΑ δε θα χρειάζεται να μπαίνουν σε καραντίνα 10 ημερών όταν ταξιδεύουν στην Αγγλία από χώρες της «πορτοκαλί λίστας», προϋπόθεση που έπαψε να ισχύει για πλήρως εμβολιασμένους Βρετανούς πολίτες από τις 19 Ιουλίου. 

Οι κυβερνήσεις της Σκωτίας και της Ουαλίας καλούνται να αποφασίσουν ξεχωριστά για το τι θα πράξουν σχετικό ζήτημα.

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, του Paul Waugh, HuffPost UK, 28/7/2021]