ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΑΠΟ ΤΟ 2016 ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΑ $20 ΤΟ ΑΣΗΜΙ

Ο χρυσός και το ασήμι έχουν ενισχυθεί φέτος, την ώρα που η πανδημία κορωνοϊού χτυπάει την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας τους επενδυτές σε διαρκή ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, ακόμη και όταν μειώθηκαν τα lockdown.

Ράλι κάνει το ασήμι, με τις τιμές να «σκαρφαλώνουν» υψηλότερα από τα 20 δολάρια ανά ουγγιά, φτάνοντας στο πιο υψηλό σημείο από το 2016, καθώς εντείνεται η ζήτηση για ασφαλή καταφύγια.

Οπως μεταδίδει το Bloomberg, ο χρυσός και το ασήμι έχουν ενισχυθεί φέτος, την ώρα που η πανδημία κορωνοϊού χτυπάει την παγκόσμια οικονομία, οδηγώντας τους επενδυτές σε διαρκή ζήτηση για ασφαλή καταφύγια, ακόμη και όταν μειώθηκαν τα lockdown.

Την ίδια ώρα, υπάρχουν ανησυχίες για την παραγωγή. Τα ορυχεία χρυσού και αργύρου έχουν επηρεαστεί από την πανδημία, σύμφωνα με την S&P Global Market Intelligence. Στη Λατινική Αμερική, όπου παράγεται μεγάλο μέρος από το παγκόσμιο ασήμι, η πανδημία επιδεινώνεται, με το Μεξικό να προσπερνά πρόσφατα την Ιταλία όσον αφορά τους θανάτους από Covid-19.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για το ασήμι σημειώνουν άνοδο 1,9% τη Δευτέρα, στα 20,14 δολάρια/ουγγιά. Τελευταία φορά που είχαν ξεπεράσει τα 20 δολάρια ήταν το 2016.

[ΠΗΓΗ: https://www.euro2day.gr/, 20/7/2020]