“Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΚΟΜΠΟΓΙΑΝΝΙΤΙΣΜΟΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΝΕΑ ΔΙΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ”

Από το γραφείο τύπου της δημοτικής παράταξης “Ομοφωνία” και τον επικεφαλής της Στέλιο Βαλιάνο υποψήφιο δήμαρχο Αριστοτέλη εκδόθηκε το παρακάτω δελτίο τύπου:

“Την ώρα που επιχειρώντας να εμπνεύσουμε ένα άλλο επίπεδο πολιτικού πολιτισμού, αρνούμαστε να παίξουμε το παιχνίδι των διαρροών με πραγματικές επιστημονικές δημοσκοπήσεις που μας ευνοούν, διαπιστώνουμε ότι διενεργούνται διαδικτυακές δήθεν «πολιτικές δημοσκοπήσεις», με διαδικτυακές εφαρμογές αμιγώς διαφημιστικές που λειτουργούν μέσω social media και «συλλέγουν» προσωπικά δεδομένα των χρηστών που συμμετέχουν στις εν λόγω δημοσκοπήσεις.

Μάλιστα η ίδια η εταιρεία που δημιούργησε και παρέχει την εφαρμογή  που «τρέχει» μέσω facebook, αποποιείται στην πολιτική απορρήτου κάθε ευθύνη για τον τρόπο που οι “promoters” (οι διαφημιστές) αξιοποιούν τα προσωπικά στοιχεία των “participants” (συμμετεχόντων) χρηστών των social media που συλλέγουν.

Ακόμα και το Facebook  δηλώνει σε υποσημείωση ότι «η συγκεκριμένη δημοσκόπηση δεν παρέχεται» από το ίδιο» διατηρώντας αποστάσεις από το συγκεκριμένο είδος «πολιτικής δημοσκόπησης» που ζητά πρόσβαση στα προσωπικά στοιχεία, στους φίλους και σε άλλα στοιχεία των λογαριασμών των χρηστών.

Μια ακόμα παράμετρος, είναι το γεγονός ότι η δήθεν «δημοσκόπηση» διενεργείται με πρωτοβουλία παραγόντων που διατηρούν αποδεδειγμένη πελατειακή σχέση – μέσω απ`ευθείας αναθέσεων  – με τη νυν Διοίκηση του Δήμου Αριστοτέλη.

Κατόπιν όλων αυτών:

1ον) Αναμένουμε από αρμόδιες αρχές και φορείς να διερευνήσουν κατά την κρίση τους, αν – πέραν του προφανούς ηθικού και δεοντολογικού ελλείμματος – υπάρχουν και νομικά ή άλλα κενά στην παραπάνω δραστηριότητα.

2ον) Ενημερώνουμε και καλούμε το κοινό και ιδιαίτερα τους πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη, να μη συμμετέχουν σε τέτοιες διαδικτυακές «δήθεν» δημοσκοπήσεις, που εκτός της παντελούς αναξιοπιστίας τους (φανταστείτε ότι «ψηφίζουν» ακόμα και δημότες Κοζάνης και Θεσσαλονίκης για τους δημάρχους που προτιμούν στη Χαλκιδική), στερούνται και ηθικών αξιών.

3ον) Προκαλούμε όποιον επιθυμεί να μετρήσει τις πραγματικές τάσεις του εκλογικού σώματος στον Δήμο Αριστοτέλη, να απευθυνθεί σε όποια πιστοποιημένη εταιρεία δημοσκοπήσεων επιθυμεί δημοσιοποιώντας τα αποτελέσματα μιας έρευνας από φορέα που υποχρεούται να τηρεί κανόνες δεοντολογίας και προστασίας προσωπικών δεδομένων, ελεγχόμενος αυστηρά γι` αυτό.

Άλλωστε μια τέτοια εταιρεία, θα φέρει και επώνυμα την ευθύνη της σύγκρισης των μετρήσεών της, με το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών που πλησιάζουν και το οποίο θα αποτελέσει την καλύτερη τιμωρία, για τις μεθόδους που επιστρατεύονται από συγκεκριμένες πλευρές, μέσα στον πανικό της αποδρομής που τις έχει καταβάλει.”

Το Γραφείο Τύπου – press@omofonia.gr

[ΠΗΓΗ: http://politesaristoteli.blogspot.com, 6/4/2019]