ΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΝ ΧΡΗΣΤΟ;

 

Πριν λίγες ημέρες κυκλοφόρησε ένα άρθρο στο news247.gr με τίτλο «Το ΚΙΝΑΛ κλείνει την πόρτα της Χαλκιδικής στον Χρήστο Πάχτα», ανυπόγραφο, με πολλές ασάφειες και κυρίως πολλές μυστήριες πηγές , όπως ο… «πρώην κομματικός σύντροφος με επιρροή στα ηγετικά κλιμάκια του ΚΙΝΑΛ» που δήλωσε ανώνυμα φυσικά, πως για όλα «φταίει “ο βίος και η πολιτεία”»(!), του πρώην υφυπουργού.

Σήμερα ο Χρήστος Πάχτας απάντησε:

“Είμαι περήφανος για τον Βίο και πολιτεία μου”

Το πρώτο άρθρο διαδόθηκε με την ταχύτητα του φωτός και αναπαρήχθη από πάμπολλα site και blog, μη εξαιρουμένου και του γνωστού antigoldorg.com, του Τόλη Παπαγεωργίου.

Παράξενο όμως, διότι πριν από ένα μήνα είχαμε διαβάσει στο έγκυρο εκλογικό site kalpi19.gr πως «”Κλείδωσε” η υποψηφιότητα του Πάχτα με το ΚΙΝ.ΑΛ στη Χαλκιδική”….

Τι συνέβη άραγε μέσα σε διάστημα ενός μηνός;

Δεδομένου του ότι η Χαριλάου Τρικούπη τηρεί σιγήν ιχθύος και δεν ανακοινώνει τίποτα ακόμη επισήμως, μόνο μια υπόθεση μπορώ να κάνω: Κάποιος φοβάται τον Χρήστο Πάχτα και θέλει να τον πετάξει έξω από την προεκλογική κούρσα με πληρωμένα ή υπαγορευμένα δημοσιεύματα. Ποιος να είναι αυτός;

Να ξεκινήσουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ηλίου φαεινότερο πως αν ο Χρήστος Πάχτας πάρει επισήμως το χρίσμα από τη Φώφη και το ΚΙΝΑΛ, η Κατερίνα Ιγγλέζη μάλλον δεν θα ξαναπεράσει το κατώφλι της βουλής.

Ας περάσουμε στη Χρυσή Αυγή την οποία χρησιμοποιούν οι Μαντεμοχωρίτες ως ψήφο διαμαρτυρίας με όσα έχουν υποστεί από τους “μπαχαλάκηδες”. Αν έχει έστω και μία πιθανότητα στις εκατό να πάρει έδρα στην Χαλκιδική, αυτή μηδενίζεται αν κατέβει ο Χρήστος Πάχτας ο οποίος ως πολιτικός δεν χρειάζεται κομματικό πρόσημο στον τόπο του , δεν θα αφήσει περιθώριο για δεύτερςς σκέψεις και απλά θα πάρει τους δικούς του ψήφους των Μαντεμοχωρίων. Και παρεμπιπτόντως ερωτώ: Αν τον Χρήστο τον φοβάται το antigold «κίνημα», εκφραστής του οποίου είναι ο κος Παπαγεωργίου και το blog του, Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων είναι δυνατόν οι «αριστεροί» ακτιβιστές antigold να παίζουν το παιχνίδι της Χρυσής Αυγής;

Η ΝΔ σίγουρα φοβάται τον Χρήστο Πάχτα, διότι οι ψήφοι του Πάχτα είναι προσωπαγείς, δηλαδή υπερκομματικοί, και συνεπώς η συσπείρωση της ΝΔ στην Χαλκιδική κινδυνεύει να αποδυναμωθεί.

Μέχρι εδώ συμφωνούμε πως τον Χρήστο τον φοβάται η Χρυσή Αυγή, το antigold «κίνημα», ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νέα Δημοκρατία.

Κι όμως όλα δείχνουν πως η επίθεση ξεκίνησε εσωκομματικά. Διότι εκτός από το ύφος του δημοσιεύματος στο news247.gr, το οποίο το προδίδει, –τουλάχιστον για τους εντρυφούντες την κομματική «διάλεκτο» και ύφος–, υπάρχουν δημοσιογραφικές φήμες πως κάποιος πήγε στην Φώφη και έβαλε βέτο: ή εγώ ή αυτός!

Δεν θα ήθελα να πιστέψω πως είναι τόσο μικρόνοοι και αυτοκαταστροφικοί στο ΚΙΝΑΛ… Εκτός του ότι αν κατέβει ο Χρήστος στις εκλογές με το χρίσμα, τα ποσοστά του ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την υπόλοιπη Ελλάδα θα εκτοξευθούν στα ύψη, είναι σίγουρο πως αν κατέβει χωρίς το χρίσμα, κόντρα σε κάποιον «επίσημο» υποψήφιο, υπάρχει και το σενάριο το ΚΙΝΑΛ να μην πάρει καμία έδρα στην Χαλκιδική!

Είναι δυνατόν εκεί στο ΚΙΝΑΛ να βάζουν μόνοι τους τέτοια τρικλοποδιά;;;