ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ BLOOMBERG: ΑΔΙΑΝΟΗΤΗ ΕΞΕΛΙΞΗ ΕΝΑ ΝΕΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ

«Οι άδειες στην καναδική εταιρεία θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα», μετά την αλλαγή της κυβέρνησης, δήλωσε ο πρόεδρος της Ν.Δ., Κυριάκος Μητσοτάκης για τις Σκουριές και δεσμεύτηκε πως θα πράξει ό,τι χρειαστεί, προκειμένου η Ελλάδα να μην «δοκιμαστεί ποτέ ξανά από ένα νέο πρόγραμμα.

Εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στο πρακτορείο Bloomberg παραχώρησε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος χαρακτήρισε «αδιανόητη εξέλιξη» την υπογραφή ενός νέου μνημονίου.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύτηκε μάλιστα, πως θα κάνει ό,τι χρειαστεί προκειμένου η Ελλάδα να μην «δοκιμαστεί ποτέ ξανά από ένα νέο πρόγραμμα».

Υπενθύμισε δε, ότι η «γαλάζια» παράταξή επέδειξε «όχι μόνον συνέπεια, αλλά και αντοχή απέναντι στις συστηματικές επιθέσεις κατά των δημοκρατικών θεσμών από τις δυνάμεις του λαϊκισμού».

Ερωτηθείς για τις τράπεζες, διαβεβαίωσε ότι «είναι επαρκώς κεφαλαιοποιημένες», μην παραλείποντας ωστόσο, να διευκρινίσει ότι «χρειάζεται να κινηθούν με ταχύτητα για την αντιμετώπιση των κόκκινων δανείων».

Στο πλαίσιο αυτό, έστειλε το μήνυμα ότι «θα στηρίξει τα πιστωτικά ιδρύματα για να λειτουργήσουν με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης προς τα νοικοκυριά που χτυπήθηκαν από την κρίση, αλλά και να αντιμετωπίσουν τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που εκμεταλλεύονται σήμερα τα κενά του συστήματος».

Ειδική αναφορά έκανε και στις επενδύσεις, εστιάζοντας στο Ελληνικό, το οποίο αποτελεί, κατά τον ίδιο, την «πιο εμβληματική επένδυση στη χώρα, καθώς συμβολίζει τη νέα Αθήνα».

Ξεκαθάρισε επίσης, ότι η κυβέρνηση της Ν.Δ. θα συμβάλλει ώστε να «ξεπεραστούν με αποφασιστικότητα και χωρίς καμία χρονοτριβή τα σημερινά εμπόδια», ενώ έδωσε τη διαβεβαίωση ότι «η επένδυση θα ξεκινήσει σε κάθε περίπτωση, εντός του 2019».

Ανάλογες δεσμεύσεις παρείχε και για τις Σκουριές, υπογραμμίζοντας μάλιστα, ότι οι άδειες στην καναδική εταιρεία (σ.σ. Eldorado Gold) «θα εκδοθούν μέσα στον πρώτο μήνα», μετά την αλλαγή της κυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε επιπλέον, στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει μόλις αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας, περιγράφοντας ως κεντρικό στόχο την αποκατάσταση της εμπιστοσύνης της χώρας διεθνώς.

Τόνισε δε, ότι «αυτό θα γίνει μέσα από ένα νέο και σταθερό φορολογικό σύστημα, το οποίο θα στοχεύει στην προσέλκυση επενδύσεων και τη δημιουργία νέων και πολλών θέσεων απασχόλησης».

«Αυτό είναι το μεγαλύτερο μας στοίχημα: να πείσουμε τους πάντες —τις αγορές, τους πιστωτές, τους επενδυτές και κυρίως τον ελληνικό λαό. Να οικοδομήσουμε εμπιστοσύνη προς τη χώρα και τη νέα κυβέρνηση» κατέληξε, χαρακτηριστικά.

[© Φωτογραφία : George Vitsaras / SOOC]

[ΠΗΓΗ: https://sputniknews.gr, 17/10/2018]