ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΤΗΣ ΟΝΝΕΔ ΚΑΙ ΤΟΥ ΙΔΡΥΜΑΤΟΣ KONRAD ADENAUER

H Πολιτική Ακαδημία πραγματοποιήθηκε απο τις 12 μέχρι τις 14 Οκτωβρίου. H Πολιτική Ακαδημία του Ιδρύματος Konrad Adenauer και της ΟΝΝΕΔ έχει ως σκοπό να αναπτύξει τις γνώσεις και τις δεξιότητες των νέων ανθρώπων που ασχολούνται ήδη ή θέλουν να ασχοληθούν με την πολιτική, τις πολιτικές νεολαίες, την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς και την κοινωνία των πολιτών.

Μέσω της Πολιτικής Ακαδημίας οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να επεκτείνουν τις γνώσεις τους πάνω στο πολύπλοκο πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό περιβάλλον της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να εξοικειωθούν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Στόχος της Πολιτικής Ακαδημίας είναι να παρέχει στους συμμετέχοντες τις θεωρητικές και πρακτικές γνώσεις που χρειάζονται για να διαμορφώσουν ή να ενισχύσουν την πολιτική τους επιχειρηματολογία.

Στην έναρξη των εργασιών της Ακαδημίας ήταν παρών ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος χαρακτήρισε τη Χαλκιδική ως «γενέθλια γη» της ΝΔ καθώς «και κάθε σημαντικό γεγονός της παράταξής μας γίνεται εδώ».

«Η νεολαία εκφράζει την αγωνία της για το μέλλον, την ανεργία, την προστασία και φύλαξη των ελληνικών συνόρων. Οι νέοι της ΝΔ πολύ ενημερωμένοι και δραστήριοι και εμείς ως κόμμα προσπαθούμε να ενημερώσουμε τους νέους μας, να τους οπλίσουμε με γερές ιδέες για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του μέλλοντος σε μία Ευρώπη και γενικά σε έναν κόσμο που αλλάζει», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης.

Ο Henri Bohnet από τη Γερμανική Konrad-Adenauer  δήλωσε χαρακτηριστικά:

«Συνεργαζόμαστε εδώ και καιρό με τη νεολαία της ΝΔ για την Πολιτική Ακαδημία αλλά είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε στη Χαλκιδική. Θέλουμε να δώσουμε στους νέους τα εργαλεία και τη γνώση που χρειάζονται για να ακολουθήσουν πολιτική σταδιοδρομία και να αλλάξουν τα πράγματα στον τόπο τους, είτε μέσα στο ίδιο το κόμμα, είτε εκτός αυτού. Το βασικό είναι να γίνουν ενεργοί κοινωνικά, και να επιδιώξουν αλλαγές για την πρόοδο της χώρας».

Γιώργος Βαγιωνάς Βουλευτης Χαλκιδικής

«Όταν ακούει κανείς το όνομα Adenauer πρέπει να υποκλίνεται μπροστά στην προσωπικότητα αυτή», δήλωσε ο βουλευτής Γιώργος Βαγιωνάς αναφερόμενος στην ιστορική αυτή μορφή στην πολιτική σκηνή της Γερμανίας, εξηγώντας τη σημασία της Οργάνωσης που στηρίζει  την εκδήλωση. Χαρακτήρισε δε την προσπάθεια πολύ αξιόλογη, αλλά δυστυχώς όπως είπε οι νέοι δεν έχουν το σφρίγος και τη δύναμη που είχαν παλιά, λόγω περιόδων αφθονίας και μαλθακότητας.

Ο Χρήστος Δήμας, βουλευτής Κορινθίας.

«Χρειαζόμαστε έντιμους και ικανούς ανθρώπους, σε ένα κράμα νέων και μεγαλύτερων ανθρώπων»,  

ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης.

Στην αναγκαιότητα της ενημέρωσης των νέων αναφέρθηκε ο Γενικός Διευθυντής της ΝΔ Νίκος Παπαθανάσης, δίνοντας έμφαση στον προβληματισμό τους σχετικά με τη μεταφορά λόγου ενός κόμματος στους συνομήλικούς τους. «Τους καλώ να συμμετέχουν ενεργά. Την ιστορία δεν τη γράφουν οι απόντες αλλά οι παρόντες. Έχουν να πουν πολλά με τη συμμετοχή τους, μπορούν να αλλάξουν την ατζέντα των κομμάτων»

Διαβάστε εδώ τις δηλώσεις και άλλων στελεχών και συμμετεχόντων στην Ακαδημία.

[ΠΗΓΗ: http://ergoliptesxalkidikis.blogspot.com, 15/10/2018]