ΝΕΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΜΕ ΤΗΝ ELDORADO GOLD;

Η απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου τον Απρίλιο, δικαίωνε την Ελληνικός Χρυσός, την Εν Ελλάδι θυγατρική της Eldorado Gold.

Σύμφωνα μ’ αυτή, η εταιρία δεν παραβίασε τις διατάξεις της Σύμβασης Μεταβίβασης με το Δημόσιο και όλα έδειχναν ότι το σήριαλ της επένδυσης της καναδικής εταιρίας στη χώρα, συμπεριλαμβανομένων και των Σκουριών θα έληγε.

Οι καθυστερήσεις όμως και κυρίως τα προσκόμματα και τα εμπόδια «είναι ακόμα» εδώ.

Εγείρονται νέα περιβαλλοντικά ζητήματα, θέματα που δεν είχαν τεθεί στο παρελθόν στο τραπέζι και όλα δείχνουν ότι η εμπλοκή θα έχει μια εκ νέου προσφυγή στη Δικαιοσύνη από την πλευρά της εταιρίας. Και τούτο γιατί μπορεί να υπάρχουν συζητήσεις και επαφές με την ελληνική κυβέρνηση για την προώθηση του έργου, αλλά τίποτα δεν δείχνει ότι υπάρχει συμφωνία.

Η διοίκηση της εταιρίας, στην πρόσφατη ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της για το β’ τρίμηνο του 2018 δήλωσε ότι παραμένει προσηλωμένη στην ανάπτυξη των περιουσιακών της στοιχείων στην Κασσάνδρα, συμπεριλαμβανομένων και των Σκουριών, αλλά έστειλε και το μήνυμα: «Η Eldorado Gold αξιολογεί τις επιλογές που της δίνει ο νόμος σε σχέση με το θέμα αυτό».

Ποια θα είναι η κίνησή της; Το 2017 όταν και πάλι η εταιρία είχε προβλήματα με το Δημόσιο, είχε θέσει το θέμα της προσφυγής στα διεθνή δικαστήρια με την οποία θα διεκδικούσε αποζημιώσεις ύψους δισεκατομμυρίων από το Ελληνικό Δημόσιο.

[ΠΗΓΗ: DEAL NEWS, 3/8/2018]