ΣΤΑΘΑΚΗΣ: ΕΠΙΜΟΝΗ ΣΕ ΑΚΑΙΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στην κομματική ΕΡΤ συνέχισε τις άκαιρες δηλώσεις του ένας εμφανώς εκνευρισμένος Σταθάκης, μετά την άσχημη τροπή που παίρνει η υπόθεση Eldorado Gold .

«Η κυβέρνηση θεωρεί ότι, με βάση τα δικά της δεδομένα, δεν υπάρχει κανένα ισχυρό άλλοθι από την εταιρεία ώστε να σταματήσει την επένδυση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Σταθάκης, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θεωρεί ότι «υπάρχει ένα στοιχείο πυροτεχνήματος από την συγκεκριμένη εταιρεία».

Γιατί άραγε μια ιδιωτική εταιρεία πρέπει να έχει «ισχυρό άλλοθι» για να σταματήσει να επενδύει; Η Pirelli, η Michelin, η Coca-Cola που έφυγαν νύχτα έδειξαν κανένα άλλοθι στην εκάστοτε ελληνική κυβέρνηση; Και δεν κατάλαβε ΤΙΠΟΤΑ από την συνέντευξη τύπου του George Burns, ο ‘Ελλην Υπουργός; Ο άνθρωπος τα εξήγησε με το νι και με το σίγμα…

Ο υπουργός εξήγησε ότι «πριν ένα μήνα σε συνάντηση που είχε με τους εκπροσώπους της εταιρείας είχε συμφωνηθεί να υπάρχουν τρία στάδια. Πρώτον, να ολοκληρωθεί άμεσα η προσφυγή στη διαιτησία. Δεύτερον, η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας (όπου και ο βασικός όγκος της επένδυσης της συγκεκριμένης εταιρείας) να είναι πλήρης μέχρι τις 15 Σεπτεμβρίου – και τρίτον, η αδειοδότηση της περιοχής των Σκουριών που είναι ένα περίπλοκο ζήτημα, να ενταχθεί και αυτή στη διαιτησία».

Έτσι είχαν πει και για 31 Αυγούστου… Είδε κανείς καμιά αδειοδότηση της Ολυμπιάδας μέχρι τότε; Εν τω μεταξύ κάποιες άδειες λήγουν στις 21 Σεπτέμβρη. Θα πρέπει να περιμένουν όλοι με τη ψυχή στο στόμα την τελευταία μέρα; Και για να ξεκινήσει η διαιτησία 15 Σεπτέμβρη δεν πρέπει κάποιος να ενημερώσει και τα ενδιαφερόμενα μέρη; (Αλλά μήπως κι εσείς κακόμοιροι ξέρετε ακριβώς περί τίνος πρόκειται… Φάνηκε και στις δηλώσεις Τζανακόπουλου στον ΣΚΑΪ…)

Ο κ. Σταθάκης δήλωσε επίσης, ότι η διαιτησία είναι επιβεβλημένη για την ολοκλήρωση του επενδυτικού πλάνου, καθώς οφείλει η Eldorado να φτιάξει εργοστάσιο μετάλλου στην Ελλάδα, ώστε να υπάρξει όφελος και για την ελληνική οικονομία.

Κάτι δεν πάει καλά εδώ… Για να φτιάξεις εργοστάσιο μετάλλου πρέπει να σου δώσουν άδειες… Δεν σου δίνουν όμως, διότι –λέει– αμφισβητούν πως μπορείς να το φτιάξεις! Κι ας έχεις προσκομίσει ΤΑ ΠΑΝΤΑ… Ο ορισμός του φαύλου κύκλου…

Επίσης, ο κ. Σταθάκης υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση ενδιαφέρεται να προχωρά απολύτως θεσμικά, σεβόμενη απολύτως την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Μπράβο! Είναι κανείς αντίθετος στην ευρωπαϊκή νομοθεσία; Να τον κρεμάσουμε στο μεσιανό κατάρτι…

Τέλος, ερωτηθείς για τους εργαζόμενους, δήλωσε ότι πρέπει να απευθυνθούν στην εταιρεία, καθώς «αυτή τη στιγμή δεν έχει άλλοθι από την πλευρά της κυβέρνησης για να προχωρήσει σε απολύσεις» επαναλαμβάνοντας ότι η αδειοδότηση της Ολυμπιάδας έχει ολοκληρωθεί κατά 100% και απομένουν τα ζητήματα για τα οποία θα αποφανθεί η διαιτησία.

Ουπς! Φάουλ και κόκκινη κάρτα κε Σταθάκη. Μην αποποιείστε των ευθυνών για οτιδήποτε συμβεί με τους εργαζόμενους από εδώ και πέρα. Ούτε εσείς ούτε ο κος Σκουρλέτης – που το μυρίστηκε και έσπευσε σε χθεσινές δηλώσεις του να αποτινάξει τη ρετσινιά… Εσείς και το κόμμα σας είστε ΟΙ ΜΟΝΟΙ υπεύθυνοι για κάθε μία απόλυση, για κάθε έναν άνεργο…

Και αποφασίστε… Η Ολυμπιάδα έχει αδειοδοτηθεί 100% ή εκκρεμούν άδειες που «θα δοθούν μέχρι 15 Σεπτέμβρη», όπως δηλώσατε εσείς και άλλα κυβερνητικά στελέχη; Τι να πιστέψουμε αν κι εσείς οι ίδιοι δεν γνωρίζετε;

Ο κ. Σταθάκης είπε ακόμα ότι «είναι αδιανόητο για τα ευρωπαϊκά δεδομένα μία εταιρεία και ο πρόεδρός της να επιτίθενται στον πρωθυπουργό, τους υπουργούς και τα πολιτικά κόμματα της χώρας.»

Αν θεωρείται επίθεση η ανάδειξη αναντιστοιχίας λόγων και πράξεων πρωθυπουργού και υπουργών ΣΥΡΙΖΑ, τότε ναι, υποστήκατε «επίθεση»!!! (Και τι εννοείται πολιτικά κόμματα της χώρας; Το ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ; δηλαδή την κυβέρνηση … δηλαδή εσάς …)