ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕΤΡΑΕΙ Ο κ. Δ. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ

ImageHandler.ashxΓια επενδυτές και επενδύσεις μας μίλησε και την εβδομάδα που πέρασε ο υπουργός Οικονομίας, Δημήτρης Παπαδημητρίου. Και ήταν τόσο βέβαιος, σαν να είχε τους επενδυτές και την ανάπτυξη στην τσέπη του. Διάβασε, όμως, τι πιστεύει o ΣΥΡΙΖΑ για τις ιδιωτικές επενδύσεις; Και, αν τα διάβασε, τι έχει να πει για τα μέχρι σήμερα πεπραγμένα του ΣΥΡΙΖΑ στις επενδύσεις; Ας του τα θυμίσουμε.

Το 2014, παρά την κρίση και την πολυετή αποεπένδυση, οι επενδυτές εντόπιζαν δυνατότητες για επενδύσεις στους τομείς ενεργειακών έργων, στην αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου και στην αποκρατικοποίηση.

Τον Ιανουάριο του 2015 n κυβέρνηση Τσίπρα παραλαμβάνει σοβαρές προτάσεις ιδιωτών για ενεργειακές επενδύσεις (διασυνδέσεις ηλεκτρικής ενέργειας και στρατηγικές επενδύσεις στο σύστημα ΔΕΗ) και μαζί με επενδύσεις στις Σκουριές Χαλκιδικής και στο φυσικό αέριο από τους Αζέρους τα παραδίδει στον Λαφαζάνη, που αρνείται να γίνουν από ιδιώτες!

Μετά τις εκλογές του Σεπτεμβρίου του 2015, τα λιμνάζοντα σχέδια ιδιωτικών ενεργειακών και μεταλλευτικών επενδύσεων παραδίδονται στον Παναγιώτη Σκουρλέτη.

Αλλά ο Σκουρλέτης κοντράρει την αποκρατικοποίηση στη ΔΕΗ και ανοίγει πόλεμο με τους επενδυτές χρυσού στις Σκουριές.

Στις υποδομές, ο Τσίπρας παραλαμβάνει σχέδια της COSCO για το λιμάνι του Πειραιά και τα παραδίδει στον αρνητικό για ιδιωτικές επενδύσει Δρίτσα. Τώρα, όμως, ο Αλέξης Τσίπρας τα χρειάστηκε. Το τέταρτο Μνημόνιο το έχει στην τσέπη του. Και τι κάνει μπροστά στο χάος που έρχεται;

Βάζει στην κορυφή της πολιτικής για επενδύσεις και ανάπτυξη τον καθηγητή Δημήτρη Παπαδημητρίου του αμερικανικού Ινστιτούτου Levy, με υφυπουργό τον (επιτυχόντα στις ιδιωτικοποιήσεις) Στέργιο Πιτσιόρλα. Που, όμως, είναι στόχοι του πυρήνα του κόμματος!

Συνεπώς, η (βεβαία, κατά την άποψή μου) αποτυχία στην προσέλκυση ιδιωτικών επενδύσεων (λόγω μη αποκατάστασης της εμπιστοσύνης επενδυτών προς την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ) μαζί με την πατάτα της ανάπτυξης θα τα χρεωθούν οι Παπαδημητρίου και Πιτσιόρλας…

Και γιατί θα τη χρεωθούν; Γιατί η υπονόμευση στις επενδύσεις θα συνεχίσει να γίνεται από τα μη οικονομικά υπουργεία. Από το Πολιτισμού, από τους δήμους και από άλλους φορείς. Ελεγχόμενους, όμως, από τον ΣΥΡΙΖΑ. Τα έχει μελετήσει όλα αυτά ο υπουργός Οικονομίας, που επιμένει ότι θα γίνουν επενδύσεις 3 δισ. ευρώ μέσα στο 2017;

[ΠΗΓΗ: ΚΕΦΑΛΑΙΟ, του Γιώργου Κράλογλου, 04/02/2017]