ΜΕ ΚΑΡΑΝΙΚΕΣ ΔΟΥΛΕΙΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ…

Ӵ飬鼴�᰼ �埳勞 �̥㜱ﵠ̡ﵬС?嵞 21 ɯ��13 (EUROKINISSI/ԁԉM`̐ϋQǩ

Οι καλύτεροι και οι εξυπνότεροι ( The Best and the Brightest) είναι ένα κλασικό βιβλίο της δεκαετίας του ’70 του αμερικανού δημοσιογράφου Ντέιβιντ Χάλμπερσταμ. Αναφέρεται στην «ντριμ τιμ» των ξεχωριστών ανθρώπων ακαδημαϊκών, επιχειρηματιών και επιστημόνων που πλαισίωναν τον Τζον Κένεντι τα λίγα χρόνια που ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ…

Το θυμήθηκα μετά τον σάλο που έχει ξεσπάσει και δικαίως από τον διορισμό τού, χωρίς κανένα άλλο τυπικό προσόν, κολλητού του Πρωθυπουργού Ν. Κάρανίκα ως ειδικού συμβούλου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μαξίμου. Ενός ακόμη αφισοκολλητή του ΣΥΡΙΖΑ που πληρώνεται με λεφτά του έλληνα φορολογουμένου χωρίς να μπορεί να αντεπεξέλθει ούτε στο ένα χιλιοστό στα σύνθετα καθήκοντα που απαιτεί το πρωθυπουργικό γραφείο.

Δυστυχώς το φαινόμενο Καρανίκα δεν αφορά μόνο μετακλητούς υπαλλήλους αλλά και αρκετές τοποθετήσεις στελεχών σε υπουργικά πόστα. Και έχει ως αποτέλεσμα την απίστευτη διαχειριστική ανεπάρκεια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την αδυναμία της να φέρει σε πέρας ακόμη και στοιχειώδεις διοικητικές εργασίες εξ ου και το χάος που επικρατεί σε όλους σχεδόν τους τομείς.

Τα παραδείγματα πολλά: οι κ.κ. Σκουρλέτης και Δρίτσας μπορεί να είναι σημαντικά πολιτικά στελέχη και άνθρωποι της εμπιστοσύνης του κ. Τσίπρα αλλά είναι σαφές ότι απεχθάνονται τους επιχειρηματίες και άρα δεν κάνουν για τα υπουργικά πόστα στα οποία τους έχει τοποθετήσει ο Πρωθυπουργός ποιος θα επενδύσει στην Ελλάδα όταν ξένες εταιρείες που έχουν ρίξει δισεκατομμύρια ευρώ (Eldorado Gold, COSCO κ.λπ.) δημιουργώντας χιλιάδες θέσεις εργασίας στη χώρα αντιμετωπίζονται με εχθρότητα από τους δύο υπουργούς της κυβέρνησης.

Προφανές παράδειγμα είναι επίσης ο υφυπουργός Υγείας κ. Πολάκης γιατρός ο ίδιος και πρώην δυναμικός συνδικαλιστής , ο οποίος είναι απολύτως ακατάλληλος λόγω ιδιοσυγκρασίας και συμπεριφοράς για οποιονδήποτε υπουργικό θώκο, πόσο μάλλον να συμβιβάσει συμφέροντα και να βρει ενωτικές λύσεις σε ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα της χώρας που αφορά όλους τους Έλληνες: τη Δημόσια Υγεία.

Ύστερα από έναν χρόνο στην εξουσία, ο κ. Τσίπρας πρέπει να ξεπεράσει τις κομματικές εμμονές του και να ανοιχτεί στην κοινωνία για να βρει στελέχη που να μπορούν να αντεπεξέλθουν στο mission impossible που έχει αναλάβει.

Έτσι και καλύτερη δουλειά θα γίνεται και η κυβέρνηση δεν θα καταφεύγει σε επικοινωνιακούς αντιπερισπασμούς κατά MME και δημοσιογράφων για να καλύψει τις γκάφες της.

Εδώ οι σοφοί του Κένεντι χάραξαν λανθασμένη πολιτική για τον πόλεμο του Βιετνάμ, η Σία Αναγνωστοπούλου και η Θεανώ Φωτίου θα βγάλουν την κυβέρνηση από τα αδιέξοδα;

[ΠΗΓΗ: ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ, 06/03/2016, του Νότη Παπαδόπουλου]