ΟΙ 25.000 ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ 7.000, ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΤΕΛΙΚΑ 1.000…

1000Είδα σε αφίσες στην Θεσσαλονίκη πως η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ έκανε έκκληση τύπου «γενικό προσκλητήριο», να έρθουν όλοι στην πορεία κατά της επένδυσης, για να επιτευχθεί ο στόχος των 25.000 συμμετεχόντων (!!!)

Από τις 25.000 που περιμένανε (ή μάλλον ελπίζανε), μετά βίας μαζεύτηκαν καμιά χιλιάδα, κι αυτοί με το ζόρι… Τι σημαίνει αυτό; Πως ούτε η ίδια η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, κινητοποιήθηκε… Το antigold προσκλητήριο την άφησε παγερά αδιάφορη…

Να τολμήσω και μια ερώτηση; Σίγουρα τις αφίσες με υπογραφή Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, τις κόλλησε η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ; Πω αλλιώς να εξηγήσω πως δεν πάτησε  ψυχή νεολαίου στην πορεία; Έχουμε κι εδώ διάσπαση; Ή κάποιοι μιλάνε και κολλάνε αφίσες εν ονόματι άλλων;;;

Από την άλλη, η «Εφημερίδα –επιστημονικής φαντασίας– των Συντακτών» είδε «μαζική πορεία κατά μεταλλείων και εξορύξεων»!!!  Διαβάστε:

«Με περισσότερους από 7.000 διαδηλωτές κατοίκους και αλληλέγγυους πραγματοποιήθηκε το Σάββατο ακόμη μια πορεία διαμαρτυρίας ενάντια στα μεταλλεία και τις εξορύξεις χρυσού. Στο στόχαστρο, εκτός από την καναδικών συμφερόντων Ελντοράντο Γκολντ , βρέθηκε και η κυβέρνηση για τις καθυστερήσεις στην επίλυση του προβλήματος. Η πορεία, που πλημμύρισε με κόσμο το κέντρο της Θεσσαλονίκης, ξεκίνησε από την πλατεία ΧΑΝΘ και κατέληξε στον Λευκό Πύργο, […] Το παρών έδωσαν δεκάδες αλιείς, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που απειλούνται από τη μεταλλευτική δραστηριότητα στις Σκουριές».

Μπράβο στην antigold εφημερίδα «Δημοκρατία», η οποία δεν έκρυψε την αλήθεια…

«Περί που 1.000 άτομα, διαμαρτυρόμενα για την εξόρυξη και τη δράση της εταιρίας, συγκεντρώθηκαν στην πλατεία της ΧΑΝΘ περίπου στις 11 το πρωί και στη συνέχεια, κρατώντας στα χέρια στεφάνια με φύλλα από τη βλάστηση της περιοχής που σχημάτιζαν τη λέξη SOS, έκαναν πορεία στο κέντρο της πόλης».

Μεγάλη διαφορά σύντροφοι οι 1.000 με τις 7.000… (Ας μη μιλήσουμε για 25.000…). Θα ήθελαν πολύ να είναι 7.000…. Αν ήταν όντως τόσοι, έτσι αραιά που παρέλασαν, θα είχαν απλωθεί μέχρι τα… Μάλγαρα…. Πάλι καλά που έγραψαν για «δεκάδες αλιείς, μελισσοκόμοι, κτηνοτρόφοι και εργαζόμενοι σε επαγγέλματα που απειλούνται…»… Αλλά με δεκάδες σύντροφοι δεν βγάνουμε 7.000….

Η πραγματική εικόνα της πορείας, για να μπουν τα πράγματα στη θέση τους. Και δεν την βγάλαμε εμείς… Από το respentza. Πριν … απλωθεί η πορεία, διακρίνεται σαφώς η αρχή και το τέλος της… Ήμασταν πάνω από 1.000 σύντροφοι; Χλωμό… Εδώ κολλάει το «Μια εικόνα, χίλιοι antigold…»…