ΑΡΧΙΣΕ Η ΣΥΛΛΗΣΗ ΤΗΣ ΜΝΗΜΗΣ

007 stoa 59Περίμεναν μερικές ημέρες οι ανθρωποφάγοι για να περάσει η πρώτη οδύνη και ξεχύθηκαν μετά στο διαδίκτυο, μέσα σε ένα όργιο κανιβαλισμού και σπέκουλας, να επενδύσουν πολιτικά και ατομικά συμφέροντα πάνω στο αβάσταχτο πόνο της απώλειας.

«Αντί [η εταιρεία] να λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας που κοστίζουν, προτιμά να αφήνει να πέφτουν κάπου-κάπου οι στοές και να καταπλακώνουν τους μεταλλωρύχους. Η μέθοδος αυτή της εξόρυξης κοστίζει λιγότερο σε χρήμα και ακριβότερα σε ζωές, αλλά οι ζωές στα χρηματιστήρια δεν επηρεάζουν την μετοχή, ποιος νοιάζεται;» Τάδε έφη Γιώργος Τσιριγώτης, καθηγητής ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης και μέλος Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλονίκης ενάντια στην εξόρυξη χρυσού, αλλά και μέλος του θιάσου των antigold «ενημερώσεων»… Ωραίος τύπος… Μπράβο… Ικανοποιημένος που έκανες το antigold καθήκον σου;

Για το μπλογκ soshalkidiki, δεν έχουμε να πούμε τίποτα… Είχαμε ανησυχήσει που άφησαν να περάσουν τόσες μέρες από το τραγικό ατύχημα και δεν ξεκίνησαν την σπέκουλα… Αλλά δεν μας διέψευσαν… Ανέβασαν σήμερα «άρθρο-ράπισμα»! για το «κακό ιμπεριαλιστικό εργοδοτικό κατεστημένο» που δεν υπολογίζει τις ζωές των εργατών…

Με τα ίδια σταθμά, για το επίσης τραγικό ατύχημα στη ΔΕΗ ποιος φταίει; Η «ιμπεριαλιστική εργοδοσία»;

Διαβάστε και ένα απόσπασμα: «Για την εταιρεία αυτό είναι μια, αναπόφευκτη και αποδεκτή, παράπλευρη απώλεια. Δε θα μπορούσε να ειπωθεί καλύτερα από το τρόπο που η ίδια η εταιρεία το δηλώνει σε πινακίδα εργοταξίου της, όπου μετράει τις μέρες χωρίς εργατικό ατύχημα: Days without lost time incident (μέρες χωρίς συμβάν που να οδήγησε σε απώλεια χρόνου παραγωγική εργασίας)»!!! Είπατε τίποτα για τη μετάφραση;;;; incident= εργατικό ατύχημα!!!

Τι να πει κανείς… Ντροπή στα όρνια που περιφέρονται σε κύκλους στον αέρα και ορμάνε όταν αναδυθεί η μυρωδιά του θανάτου για να σπεκουλάρουν πάνω στον πόνο και την οδύνη… Ντροπή!