Ο ΛΑΦΑΖΑΝΗΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙ ΤΑ ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΑ ΜΕ ΔΙΚΕΣ ΤΟΥ ΕΠΙΝΟΗΣΕΙΣ

lafazanis1-thumb-large

Προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ο πρώτος από τους αποτυχημένους ΥΠΑΠΕΝ του ΣΥΡΙΖΑ, κος Λαφαζάνης, εφευρίσκει απίθανες σοφιστείες και ανύπαρκτα επιχειρήματα για να πείσει (ποιους άραγε;) πως η επένδυση στην Χαλκιδική είναι «κακό πράγμα»!!! Παράλληλα δεν παραλείπει να προβάλλει τον φιλεργατικό του χαρακτήρα (εδώ ακριβώς γελάμε…) υποσχόμενος πράγματα που δεν μπορεί ούτε να εξασφαλίσει, ούτε να υλοποιήσει, αλλά –το χειρότερο– ούτε και να κατανοήσει… όπως για παράδειγμα το ότι θα εξασφαλίσει την απασχόληση στην ΒΑ Χαλκιδική!!! Βέβαια όλα αυτά τα αλέει στο karfitsa.gr, γνωστό για τα φιλοσυριζαϊκά του αισθήματα… Διαβάστε και γελάστε…

«Δεν έχει η Eldorado Gold την τεχνολογία που είχε δεσμευτεί ότι θα έχει», απαντά ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης σε ερώτηση του karfitsa.gr, μετά τα επεισόδια που σημειώθηκαν στη ΔΕΘ, με τις συζύγους των μεταλλωρύχων να επιτίθενται στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα και τους αντιδρώντες στην εξόρυξη, να κάνουν λόγο για περιβαλλοντικό θάνατο της ΒΑ Χαλκιδικής.

Με δηλώσεις του στο karfitsa.gr ο πρώην υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης και αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, τονίζει πως «ως Λαϊκή Ενότητα τασσόμαστε κατά της επένδυσης της Eldorado Gold στις Σκουριές, κάτι που είχα υπογραμμίσει και κατά τις προγραμματικές δηλώσεις που έκανα ως Υπουργός, όταν ανέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Αυτή η επένδυση είναι καταστρεπτική για το περιβάλλον και για το δημόσιο συμφέρον. Επομένως, αυτό που χρειάζεται τώρα είναι μια μεγάλη λαϊκή ενότητα, συνεργασία με τα τοπικά κινήματα και ισχυρή πολιτική βούληση από τις ευρύτερες προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για να φύγει η Eldorado Gold από την Χαλκιδική».

Ο κ. Λαφαζάνης υπογραμμίζει, «με τις κινήσεις που είχα κάνει για τις Σκουριές, ως Υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, προέκυψε, πέραν των πολλών άλλων που δεν είναι της ώρας, ότι η Eldorado Gold δεν διέθετε την «καθαρή» τεχνολογία που είχε δεσμευτεί να δημιουργήσει, προκειμένου να παράγεται, χωρίς ιδιαίτερες συνέπειες για το περιβάλλον, ο χρυσός από τα εξορυσσόμενα μεταλλεύματα. Αυτός ήταν επαρκής λόγος για να γίνουν  ουσιαστικά βήματα και να κινηθούν με αποτελεσματικό τρόπο διαδικασίες που θα επέτρεπαν την καταγγελία και την ακύρωση της σύμβασης της Eldorado Gold. Αυτήν την κατεύθυνση σχεδίαζα, να αξιοποιήσω, μαζί με άλλες αποτελεσματικές, ως υπουργός, μετά και την αποδεδειγμένη απουσία νέας μεταλλουργικής τεχνολογίας, με προϋπόθεση φυσικά την συναίνεση και την τολμηρή αποφασιστικότητα της κυβέρνησης. Και αυτό πιστεύω πως θα γινόταν, αν στο μεταξύ δεν απομακρυνόμουν από την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τον κ. Λαφαζάνη, «η ως άνω πλευρά είναι μόνο μία εκ των ευαρίθμων άλλων, που επιβεβαιώνει το ασύμφορο της επένδυσης της Eldorado Gold στις Σκουριές και την ανάγκη να σταματήσει το κακό με τρόπους που θα προασπίζουν και δε θα επιβαρύνουν, το δημόσιο συμφέρον».

Ο αρχηγός της Λαϊκής Ενότητας λέει χαρακτηριστικά πως κανένας εργαζόμενος στα μεταλλεία δε θα μείνει χωρίς δουλειά. «Οι εργαζόμενοι στα μεταλλεία της Χαλκιδικής δεν θα πρέπει να φοβούνται ότι θα χάσουν την απασχόλησή τους και θα μείνουν χωρίς δουλειά και χωρίς ψωμί οι οικογένειές τους. Προϋπόθεση για να φύγει η Eldorado Gold από τις Σκουριές είναι να τεθεί ταυτόχρονα και χωρίς καθυστέρηση σε εφαρμογή, ένα ρεαλιστικό σχέδιο συνολικής ανάπτυξης της περιοχής, ενίσχυσης των θέσεων εργασίας με επίκεντρο την αναβάθμιση του πρωτογενούς και άλλων παραγωγικών τομέων και την προάσπιση του φυσικού και θαλάσσιου περιβάλλοντος. Μια γνήσια προοδευτική κυβέρνηση, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς και κατοίκους, θα πρέπει να εκπονήσει ένα τέτοιο αναπτυξιακό σχέδιο και να εγγυηθεί πλήρως, εμπράκτως και απολύτως την απασχόληση των εργαζομένων στις Σκουριές και το μέλλον της περιοχής», καταλήγει ο κ. Λαφαζάνης.