Ο ΜΕΓΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ

timthumb

Ο καλός και έμπειρος δημοσιογράφος Παντελής Μπουκάλας με το δικό του ξεχωριστό στιλ, θίγει το θέμα της εκμετάλλευσης των πάντων από τον πολιτικό κόσμο. Αυτή τη φορά στο προσκήνιο ο δικός μας άνθρωπος, ο κος Τζιτζικώστας. Διαβάστε ένα πραγματικά απολαυστικό άρθρο…

«Διαμαρτύρονται οι αρχαιολόγοι για την πολιτική εκμετάλλευση της ανασκαφής στην Αμφίπολη; Ασ’ τους να διαμαρτύρονται. Ενίστανται για την υποβάθμιση σε ριάλιτι ενός επιστημονικού έργου, προς εξυπηρέτηση των αναγκών του θεάματος και του κόμματος; (Εννοώ τη Ν.Δ., αφού το άλλο συγκυβερνών κόμμα είναι μπλεγμένο με τις δικές του ανασκαφές.) Ασ’ τους να ενίστανται. Στο τέλος θα το πάρουν απόφαση ότι γι’ αυτά τα θέματα αποφασίζουν άλλοι, και όχι αυτοί με τις αφελείς επιστημονικές δεοντολογίες τους.

Ανάμεσα στους αποφασίζοντες είναι και ο κ. Τζιτζικώστας, στέλεχος της οικοκληρονομικής δημοκρατίας μας. Ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας γνωστοποίησε τα εξής: «Ζήτησα και έλαβα τη δέσμευση του υπουργού Δημόσιας Τάξης να αυξηθεί η αστυνόμευση στην πολύ σημαντική ανασκαφή που γίνεται αυτήν τη στιγμή στην Αμφίπολη, γιατί πιστεύω πραγματικά ότι σε ελάχιστες μέρες από σήμερα το συγκεκριμένο σημείο θα συγκεντρώσει τα φώτα και το ενδιαφέρον όλου του κόσμου». Για να πείσει τον κ. Κικίλια, του πρόσφερε αργυρό πρόπλασμα της κεφαλής του Αλέξανδρου. Σε φυσικό μέγεθος.

Να έκανε νύκτωρ τη δική του διασκόπηση ο κ. περιφερειάρχης και να είδε πρώτος το περιεχόμενο του τάφου δεν φαίνεται πιθανό. Αντίθετα, οι πιθανότητες να βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση με την Πυθία δεν είναι λίγες. Οι πολιτικοί μας είναι ικανοί σε πολλά, αρκεί να μην αφορούν την καθαυτό δουλειά τους. Πιθανό είναι επίσης να τυγχάνει αναγνώστης του κ. Καργάκου (και κανενός άλλου), που ομνύει στη σορό του Μεγαλέξανδρου, και τηλεθεατής του κ. Λιακόπουλου (και κανενός άλλου). Προαναγγέλλοντας σαν βέβαιο γεγονός αυτό που θέλει να συμβεί, φαντάζεται τη Μακεδονία κατακλυσμένη από προσκυνητές και τον ίδιον πολιορκημένο από ΒΒC και CΝΝ. Πολύ επιστημονικά όλα αυτά. Και καθόλου δημοκοπικά.

Εν τω μεταξύ (όπως λέμε οι δημοσιογράφοι για να συνδέσουμε τα μη συνδεόμενα), στη σύνοδο του ΝΑΤΟ στην Ουαλλία ο τελετάρχης αποκάλεσε «υπουργό Εξωτερικών της Μακεδονίας» τον υπουργό που εμείς (και μόνο) λέμε «της FYROM». Ασήμαντο γεγονός. Αν πάντως κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ (ή το παλιό ΠΑΣΟΚ), ο κ. Σαμαράς θα απαιτούσε να παραιτηθεί αμέσως.»