ΚΙΝΕΖΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΣΤΑ ΑΡΧΑΙΑ ΣΤΑΓΕΙΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ

Στ. Βαλιάνος: “Διεκδικούμε μερίδιο από τη μεγάλη ασιατική τουριστική πίτα έχοντας δημιουργήσει τα προϊόντα μέσα από τα 18 εναλλακτικά projects”

10 μόλις μήνες μετά τη διεξαγωγή του Διεθνούς Συνεδρίου με τίτλο Aristotle-Confucius Symposium on Ethics for the 21st Century, μέρος του οποίου υλοποιήθηκε με τη στήριξη του Δήμου Αριστοτέλη στα Αρχαία Στάγειρα από το Διεπιστημονικό Κέντρο Αριστοτελικών Μελετών (ΔΙΚΑΜ), του Α.Π.Θ., η Ολυμπιάδα δέχθηκε τις προηγούμενες ημέρες την πρώτη οργανωμένη επίσκεψη Κινέζων φοιτητών.

Έχοντας επισκεφθεί τα Αρχαία Στάγειρα οι περίπου 100 συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα πραγματοποίησαν δύο συνεδρίες: Μία στην αγορά των Αρχαίων Σταγείρων και μία στην παραλία της Ολυμπιάδας, ενώ γευμάτισαν σε τοπικό εστιατόριο. Και οι δύο συνεδρίες κινηματογραφήθηκαν για λογαριασμό του εκπαιδευτικού τους φορέα, ώστε να προβληθούν από τα κινεζικά Μ.Μ.Ε. και τα αντίστοιχα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Κινέζοι ακολούθησαν τα «βήματα του Αριστοτέλη» από την Αθήνα στη Μίεζα και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη και τα Αρχαία Στάγειρα.

Την όλη πληροφορία για την εν λόγω διαδρομή έλαβαν από την επίσημη ιστοσελίδα του προαναφερόμενου συνεδρίου, το οποίο σύμφωνα με όσα οι ίδιοι ισχυρίσθηκαν έχει μεγάλο αντίκτυπο στις πανεπιστημιακές κοινότητες της Κίνας.

Μερικές φορές το άμεσο αποτέλεσμα έρχεται να απαντήσει στην αμφισβήτηση και την καχυποψία. Η τολμηρή μας απόφαση να προσεγγίσουμε ασιατικές τουριστικές και πολιτιστικές αγορές μέσα από έναν επαγγελματικό σχεδιασμό με θέμα, συνεχή ροή, αλληλουχία και επανάληψη αποτελεί σοβαρή επένδυση για το τουριστικό μέλλον ενός τόπου (του δικού μας), που του αξίζουν πολύ περισσότερα από όσα περιορισμένα είχε συνηθίσει να δέχεται ως αυτονόητα.
Ακολουθώντας την εθνική στρατηγική για τον τουρισμό, η οποία στρέφεται στην Ασία και τη Μέση Ανατολή, διεκδικούμε μερίδιο από τη μεγάλη ασιατική τουριστική πίτα έχοντας δημιουργήσει τα προϊόντα μέσα από τα 18 εναλλακτικά projects που αναπτύσσουμε ταυτόχρονα, απευθυνόμενοι σε ολόκληρο τον κόσμο“, δήλωσε από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αριστοτέλη, Στέλιος Βαλιάνος.

[ΠΗΓΗ: https://www.halkidikifocus.gr/, 20/4/2024]