ΚΙΝΑ-ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΚΟΡΥΦΗΣ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΩΝ ΧΥΤΗΡΙΩΝ ΧΑΛΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΟΥΤΙΑ ΣΤΑ ΤΕΛΗ ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑΣ

Ανώτερα στελέχη των μεγαλύτερων χυτηρίων χαλκού της Κίνας πρόκειται να συναντηθούν στο Πεκίνο την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν μέτρα για την αντιμετώπιση της πτώσης των τελών επεξεργασίας μεταλλεύματος στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων ετών, συμπεριλαμβανομένων πιθανών περικοπών στην παραγωγή. Τουλάχιστον 15 μεταλλουργεία προσκλήθηκαν στη συνάντηση που διοργανώνει η Ένωση Βιομηχανίας Μη Σιδηρούχων Μετάλλων της Κίνας, δήλωσαν άνθρωποι που γνωρίζουν το θέμα, οι οποίοι ζήτησαν να μην κατονομαστούν, καθώς δεν είναι εξουσιοδοτημένοι να μιλήσουν δημοσίως.

Οι αμοιβές που λαμβάνουν οι εταιρείες για να μετατρέψουν το συμπύκνωμα σε εξευγενισμένο μέταλλο, τα λεγόμενα τέλη επεξεργασίας, έχουν κατρακυλήσει σε χαμηλό ρεκόρ σε στοιχεία που χρονολογούνται από το 2013. Έπεσαν σε μονοψήφια ποσοστά το 2010, αφού η παγκόσμια χρηματοπιστωτική κρίση ανάγκασε τους μεταλλωρύχους να περιορίσουν τις δραστηριότητές τους, σύμφωνα με την Wood Mackenzie Ltd.

Τα μεταλλουργεία ανταγωνίζονται για την επεξεργασία του συμπυκνώματος, αλλά οι διαταραχές στα υπερπόντια ορυχεία περιορίζουν την προσφορά, αναγκάζοντάς τα να ρίξουν τις αμοιβές τους. Η κατάσταση επιδεινώνεται από την πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στην Κίνα, όπου εδρεύει η μεγαλύτερη βιομηχανία επεξεργασίας στον κόσμο, όπου τα χυτήρια έχουν επεκταθεί ακατάπαυστα για να καλύψουν τη ζήτηση από την οικονομική ανάπτυξη και την ενεργειακή μετάβαση.

Ανώτερα στελέχη των χυτηρίων πρόκειται να συζητήσουν μια κοινή μείωση της παραγωγής, αλλά μπορεί να είναι δύσκολο για όλες τις μονάδες να συμφωνήσουν σε ένα τέτοιο σχέδιο, είπαν οι άνθρωποι. Η ένωση του κλάδου αρνήθηκε να σχολιάσει. Η Shanghai Metals Market ανέφερε τη συνάντηση νωρίτερα.

Ο πρόεδρος της Tongling Nonferrous Metals Group Holdings Co., ενός από τους κορυφαίους παραγωγούς, δήλωσε αυτή την εβδομάδα ότι η εταιρεία του δεν σχεδιάζει περικοπές στην παραγωγή ή αλλαγές στα χρονοδιαγράμματα συντήρησης. Η εταιρεία αναμένει ότι η ζήτηση χαλκού θα αυξηθεί από τις αναδυόμενες βιομηχανίες, όπως τα ηλεκτρικά οχήματα και άλλοι τομείς νέας ενέργειας.

[ΠΗΓΗ: https://www.energia.gr/, 7/3/3024]