ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΙ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΚΟΨΑΝ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗ ΠΙΤΑ ΤΟΥΣ

Στη γενική συνέλευση, παρουσία του υφυπ. Οικονομίας Χάρη Θεοχάρη, τέθηκαν και τα ζητήματα που απασχολούν τον κλάδο

Παρουσία του Υφυπουργού Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Χάρη Θεοχάρη και πλήθους μελών, πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Ξενοδοχείων Χαλκιδικής και η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας, την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου 2024, σε αίθουσα του ξενοδοχείου HYATT REGENCY της Θεσσαλονίκης.

Στη ΓΣ παραβρέθηκαν και χαιρέτησαν οι Βουλευτές Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος και Απόστολος Πάνας, η Αντιπεριφερειάρχης Κατερίνα Ζωγράφου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Ιωάννης Κουφίδης και Πέλη Ιορδανίδου, η Δήμαρχος Κασσάνδρας Αναστασία Χαλκιά και εκπρόσωπος του Δήμου Αριστοτέλη.

Την εκδήλωση τίμησαν επίσης με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Ένωσης Αξιωματικών Ελληνικής Αστυνομίας Κεντρικής Μακεδονίας, ο Διοικητής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας και ο Διοικητής της Διεύθυνσης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Χαλκιδικής.

Τα μέλη της Ένωσης είχαν την ευκαιρία να θέσουν ερωτήματα για θέματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Υφυπουργού και αφορούν ζητήματα που απασχολούν και προβληματίζουν τον κλάδο των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων: πλαίσιο βραχυχρόνιας μίσθωσης, mydata και πρακτικά θέματα σχετικά με την οικονομική, δημοσιονομική και φορολογική πολιτική του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών. Τέθηκε δε με έμφαση το ζήτημα της παραξενοδοχίας μέσω κατοικιών αλλοδαπών ιδιοκτητών, που έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις σε όλο το Νομό.

Τα μέλη της Ένωσης προχώρησαν στα θέματα της ημερήσιας διάταξης που ήταν ο οικονομικός απολογισμός του 2023 και ο προϋπολογισμός του 2024, αποτελέσματα δράσεων του Τουριστικού Οργανισμού Χαλκιδικής για το 2023 και παρουσίαση δράσεων προβολής για το 2024.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος Γρηγόρης Τάσιος ευχαρίστησε τα μέλη για την υποστήριξη τους, με την οποία η Ένωση πρωτοστατεί για 40 και πλέον έτη μεταξύ των Ξενοδοχειακών Ενώσεων πανελλαδικά. Τόνισε την αγαστή συνεργασία μεταξύ των κοινωνικών εταίρων-φορέων της Χαλκιδικής για την προβολή του προορισμού μέσω του Τουριστικού Οργανισμού. Ενημέρωσε σχετικά με τη σύμπραξη των Οργανισμών Χαλκιδικής, Θεσσαλονίκης και Πιερίας, καθώς και της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, προκειμένου το 2024 να υπάρξει κοινή παρουσία και προβολή των προορισμών.

[ΠΗΓΗ: https://www.makthes.gr/, 6/2/2024]