ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΚΛΟΓΩΝ 2023 – ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΓΥΡΟ ΚΑΙ ΤΑ ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

Τα αποτελέσματα των εκλογών στη Χαλκιδική προκαλούν αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις. Σε Κασσάνδρα και Πολύγυρο θα χρειαστεί δεύτερος γύρος για να προκύψει ο νέος δήμαρχος…

Στη Χαλκιδική, Δήμαρχο από την πρώτη Κυριακή των Αυτοδιοικητικών Εκλογών 2023, έβγαλαν οι δήμοι Νέας Προποντίδας, Αριστοτέλη και Σιθωνίας. Ωστόσο, δύο μεγάλα ντέρμπι βρίσκονταν σε εξέλιξη τα ξημερώματα σε Κασσάνδρα και Πολύγυρο, όπου δεν είχε ξεκαθαρίσει η κατάσταση, στον α’ γύρο.

Στον δήμο Κασσάνδρας, με ενσωμάτωση 97,22%, ο Κώστας Παπαγιάννης έχει εξασφαλίσει την παρουσία του στον δεύτερο γύρο με ποσοστό πάνω από 34%, ενώ για τη δεύτερη θέση δίνουν σκληρή μάχη η νυν δήμαρχος Αναστασία Χαλκιά με 19,42 και ο Βασίλης Στακινός με 18,89% (η διαφορά τους είναι λίγες μόνο ψήφοι).

Στον δήμο Πολυγύρου, με ενσωμάτωση 98,15%, ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Ευθύμης Καρανάσιος με 31% πηγαίνει άνετα στον δεύτερο γύρο, όπου θα αντιμετωπίσει, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία  τον Γιώργο Εμμανουήλ, ο οποίος λαμβάνει 25,11% έναντι 23,29% του νυν δημάρχου Αστέριου Ζωγράφου.

Στη Σιθωνία , νέος δήμαρχος είναι ο Γιάννης Μαλίνης με ποσοστό 50,88% έναντι 49,12% του Γιάννη Τζίτζιου, στον δήμο Νέας Προποντίδας ο Μανόλης Καρράς, ο οποίος ανανέωσε με ποσοστό 90% τη θητεία του, ενώ και ο Στέλιος Βαλιάνος στον δήμο Αριστοτέλη επικράτησε του αντιπάλου του Μιχάλη Βλαχόπουλου και επανεξελέγη από την πρώτη Κυριακή, λαμβάνοντας ποσοστό 54,8% έναντι αντίστοιχα 41,8%.

[ΠΗΓΗ: https://www.newsit.gr/, 9/10/2023]