ΜΠΑΡΑΖ ΣΥΣΚΕΨΕΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΣΚΕΨΕΩΝ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΣΕ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ – Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ

Ημέρες ιεράρχησης των κυβερνητικών προτεραιοτήτων και οργάνωσης του έργου που πρέπει να παραχθεί σε κρίσιμους για την καθημερινότητα των πολιτών τομείς είναι αυτές που διάγει το Μέγαρο Μαξίμου. 

Με το σήμα του πρωθυπουργού να σχετίζεται με την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων και εν αναμονή της ομιλίας του το απόγευμα της Πέμπτης, στην Ολομέλεια της Βουλής και στην έναρξη της συζήτησης των προγραμματικών δηλώσεων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει τις συναντήσεις στην Ηρώδου Αττικού 19 με στενούς συνεργάτες του, αλλά και τις επισκέψεις του σε κομβικά υπουργεία. Χθες, στο Μέγαρο Μαξίμου υπήρξε…παρέλαση υπουργών. Οι κύριοι Πιερρακάκης και Γεωργιάδης και η κυρία Κεραμέως συμμετείχαν σε συσκέψεις, υπό τον πρωθυπουργό, στο κυβερνητικό “στρατηγείο”, ενώ σήμερα το πρωί, ο κ. Μητσοτάκης θα μεταβεί στην οδό Αριστοτέλους 17, προκειμένου να θέσει επί τάπητος τα μεγάλα ζητήματα και ορόσημα που ανοίγονται στον τομέα της Υγείας, με την πολιτική ηγεσία του αρμόδιου υπουργείου.

“Η ψήφος των Ελληνίδων και των Ελλήνων σηματοδοτεί την ανάγκη να πάμε ενωμένοι μπροστά, για να συνεχίσουμε να αντιμετωπίζουμε τις παθογένειες που μας κρατούσαν δέσμιους στο παρελθόν, να προχωρήσουμε σε ακόμα περισσότερες αλλαγές που έχουν ανάγκη, να κάνουμε καθημερινά τη ζωή τους καλύτερη σε μια ακόμα πιο ισχυρή, πιο παραγωγική χώρα. Φιλοδοξούμε να αντιμετωπίσουμε με αποφασιστικότητα τον μοναδικό μας αντίπαλο και αυτός δεν είναι άλλος από τα προβλήματα των πολιτών. Να στηρίξουμε την κοινωνία και να προωθήσουμε την ευημερία των Ελληνίδων και των Ελλήνων με καλύτερη και μεγαλύτερη ανάπτυξη”, σημείωσε, στην ενημέρωση των δημοσιογράφων, ο κυβερνητικός εκπρόσπος, Παύλος Μαρινάκης. “Οι τέσσερις βασικές προτεραιότητες, όπως είχαμε πει και προεκλογικά, είναι καλύτεροι μισθοί, καλύτερη δημόσια υγεία, καλύτερο κράτος, καλύτερη ζωή σε μια ισχυρή Ελλάδα. Οι πρώτες προτεραιότητες που τέθηκαν από τον πρωθυπουργό στους μπλε φακέλους συμπυκνώνουν τις εντολές των Ελλήνων πολιτών”, πρόσθεσε.

Προσωπικό στοίχημα

Η αναμόρφωση του εθνικού συστήματος της Υγείας έχει μετατραπεί ήδη από την προεκλογική περίοδο σε ένα από τα βασικά προσωπικά στοιχήματα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Και στις κινήσεις που θα έρθουν στο προσκήνιο περιλαμβάνονται:

-Η αύξηση του νοσηλευτικού προσωπικού κατά 10.000 εργαζομένους.

-Η ανακαίνιση και ο εκσυγχρονισμός 80 νοσοκομείων και 156 κέντρων υγείας.

-Ο δωρεάν προσωπικός γιατρός και οι δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για όλους τους πολίτες.

-Η δημιουργία 311 νέων δομών ψυχικής υγειάς.

-Η συνολική αναδιάρθρωση του ΕΚΑΒ. “Ό,τι έχουμε πει προεκλογικά ισχύει στο ακέραιο και στην περίπτωση του ΕΚΑΒ. Όμως, επειδή οι ανάγκες είναι αυξημένες και η πλήρης υλοποίηση του προγράμματός μας μπορεί να πάρει κάποιο χρόνο, αλλά θα γίνει σίγουρα μέσα στο συντομότερο χρονικό διάστημα, θα ληφθούν και κάποιες πρωτοβουλίες πιο άμεσες, όπως τα μεικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ. Αυτά προφανώς αφορούν και περιοχές, οι οποίες είναι περισσότερο προβληματικές και παρατηρήθηκαν αυτά τα φαινόμενα τα οποία κάποια είχανε και τραγική κατάληξη τις προηγούμενες εβδομάδες. Θα υπάρχουν δηλαδή και άμεσες λύσεις, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι οι άμεσες λύσεις, θα υποκαταστήσουν τις μόνιμες. Εμείς θέλουμε τις μόνιμες λύσεις”, ανέφερε (ΕΡΤ) ο κ. Μαρινάκης. Άπασες οι προτεραιότητες θα βρεθούν στην πρώτη γραμμή των συζητήσεων που θα έχει στις δέκα το πρωί ο πρωθυπουργός με τον υπουργό Υγείας, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την αναπληρώτρια υπουργό Υγείας, Ειρήνη Αγαπηδάκη και τους οι δύο υφυπουργούς Μάριο Θεμιστοκλέους και Δημήτρη Βαρτζόπουλο. Τα βλέμματα θα είναι εστιασμένα όχι μόνο στις άμεσες παρεμβάσεις που θα έρθουν στο προσκήνιο μέσα στο καλοκαίρι, αλλά και στις αλλαγές, οι οποίες περιλαμβάνονται στον “μπλε φάκελο”, ο οποίος βρίσκεται ήδη στα χέρια της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας. Σε χρόνο παράλληλο, στο Μέγαρο Μαξίμου θα συνεχιστούν και σήμερα οι συσκέψεις του πρωθυπουργού για το πρώτο μεγάλο ορόσημο της νέας κυβέρνησης. Την ανάγνωση των προγραμματικών δηλώσεων, με τη διαδικασία να ολοκληρώνεται το απόγευμα του Σαββάτου με την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης. Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της ομιλίας του, που θα έχει έντονο ιδεολογικό πρόσημο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

-Θα αναφερθεί στις βασικές προτεραιότητες της κυβέρνησης.

-Θα αποτυπώσει τις κατευθυντήριες γραμμές για νομοθετικές πρωτοβουλίες.

-Θα δώσει έμφαση στα ζητήματα της καθημερινότητας και στη στήριξη του εισοδήματος των πολιτών.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, του Δημήτρη Γκάτσιου, 4/7/2023]