ΠΟΛΩΝΙΑ-ΚΙΝΑ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΦΩΝΙΩΝ ΔΙΜΕΡΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕΤΑΞΥ ΕΤΑΙΡΙΩΝ

Χαλκός και γαλακτοκομικά προϊόντα στο τραπέζι

Εκπρόσωποι της Κινεζικής Κοινοπραξίας Ορυκτών και Μετάλλων (CMC) υπέγραψαν χθες, Τρίτη, συμφωνία στη Βαρσοβία με την πολωνική εταιρία ορυχείων και μεταλλουργίας KGHM για την προμήθεια ηλεκτρολυτικού χαλκού για την περίοδο 2024-2028.

Την ίδια ημέρα, η China National Agricultural Development Group Co. Ltd., υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με την πολωνική εταιρία προμηθειών γαλακτοκομικών προϊόντων Kaskat Dairy.

Τα στελέχη της κινεζικής εταιρίας που επισκέπτονται την Πολωνία συμμετέχουν σε μία αντιπροσωπεία του κινεζικού υπουργείου Εμπορίου.

Ο Λι Σινγκιάν, γενικός διευθυντής της Διεύθυνσης Εξωτερικού Εμπορίου του ίδιου υπουργείου, δήλωσε ότι η κινεζική κυβέρνηση προσδίδει μεγάλη σημασία στις εμπορικές και οικονομικές σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών.

“Η μεγάλη, πολυδιάστατη και ταχεία αναπτυσσόμενη αγορά της Κίνας προσφέρει τεράστια δυναμική ανάπτυξης”, παρατήρησε ο ίδιος. “Αναμένουμε ότι η παρούσα αντιπροσωπεία εμπορικής προώθησης θα φέρει προνομιακά προϊόντα υψηλής ποιότητας από την Πολωνία στην κινεζική αγορά και θα προσδώσει νέα δυναμική στην ανάπτυξη των εμπορικών και οικονομικών δεσμών μεταξύ της Κίνας και της Πολωνίας”.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, από ΑΜΠΕ, 14/6/2023]