ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΧΤΑ

Για αυτά τα απαράδεκτα που ξεστόμισε ο κο; Καμένος τον Σεπτέμβριο του 2013 στη Θεσσαλονίκη, εν μέσω ΔΕΘ, του ασκήθηκε αυτεπάγγελτα ποινική δίωξη μετά από παραγγελία του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, και κατόπιν απόφασης άρσης της βουλευτικής ασυλίας του, την οποία αποφάσισε η Βουλή των Ελλήνων, ο Καμμένος ως Πρόεδρος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και Υπουργός Εθνικής Άμυνας, παραπέμφθηκε τελικά να δικαστεί στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης κατηγορούμενος για πρόκληση των πολιτών σε διάπραξη εγκλήματος τον Μάρτιο του 2018. Ο Καμμένος παρουσιάστηκε αμετανόητος. Κατάφερε όμως και έπεισε το Δικαστήριο ότι με τη δημόσια προτροπή του για λιντσάρισμα εκλεγμένου δημάρχου, δεν εννοούσε αυτό που όλοι καταλαβαίνουνε και καταδικάσανε, ότι απλά έκανε… «πλάκα» – και έτσι απέκτησε και επισήμως τον τίτλο του έχοντος το ακαταλόγιστο. 

Αντίθετα, το 2019 δεν κατάφερε να πείσει τους δικαστές του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Πειραιά, όπως επίσης και αυτούς του Τριμελούς Εφετείου Πειραιά, που έκριναν την ίδια πράξη ως ποινικώς κολάσιμη και τον καταδίκασαν.

Μόλις πρόσφατα, ένα ακόμα Δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ο Άρειος Πάγος επικύρωσε την απόφαση του Εφετείου για την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης σε σχέση με τη γνωστή δημόσια προτροπή του «Λιντσάρετε τον Πάχτα. Πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Εγώ μαζί σας.»..

Χθες, ο πρώην Δήμαρχος Αριστοτέλη και βετεράνος πολιτικός Χρήστος Πάχτας, αισθανόμενος ακόμη μια φορά δικαιωμένος, εξέδωσε δελτίο τύπου σχετικά με την τελευταία καταδίκη Καμένου:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΚΑΙ ΜΕ ΤΗ ΒΟΥΛΑ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΝΕΑ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΓΙΑ ΠΑΧΤΑ

Αρναία 16.3.2023

Κατά τον Αριστοτέλη, «Το αληθινό και το δίκαιο έχουν απ’ τη φύση μεγαλύτερη δύναμη απ’ το ψέμα και το άδικο.». Η Δικαιοσύνη στέκεται όρθια. Οι υβριστές μας μένουν για άλλη μια φορά έκθετοι για την αυθαιρεσία των πράξεων και των λόγων τους.

Μόλις πρόσφατα, ένα ακόμα Δικαστήριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας, ο Άρειος Πάγος πρόσθεσε μια ακόμα δικαίωση απέναντι στους υβριστές και τους συκοφάντες.

Ο κ. Καμμένος με την προτροπή του για τη χρήση βίας ήδη έχει καταδικαστεί τελεσίδικα στις συνειδήσεις των δημοτών του δήμου Αριστοτέλη και των πολιτών αυτής της χώρας. Γιατί πιστεύουμε βαθιά ότι η βία προσβάλλει τον πυρήνα της δημοκρατίας μας. Η τοξικότητα, το μίσος και οι απειλές δεν μπορούν να αποτελούν συστατικά στοιχεία της καθημερινής μας ζωής και συμπεριφοράς.

Επικυρώθηκε όμως και από τον Άρειο Πάγο η απόφαση του Εφετείου για την καταβολή χρηματικής ικανοποίησης λόγω ηθικής βλάβης σε σχέση με τη θλιβερώς γνωστή δημόσια προτροπή του «Λιντσάρετε τον Πάχτα. Πρέπει να μην μπορεί να κυκλοφορήσει. Εγώ μαζί σας.». Προτροπή σε λυντσάρισμα, παρ’ ότι γνώριζε την έκρυθμη κατάσταση που επικρατούσε εκείνη της περίοδο στο δήμο μας, περίοδο κατά την οποία ζήσαμε βίαια γεγονότα με πρωτοφανή επεισόδια και ακραίες

συμπεριφορές οι οποίες έχουν χαραχτεί βαθιά στη μνήμη μας. Τον είχε ακολουθήσει τότε και το κομματικό έντυπο του ΣΥΡΙΖΑ, που επίσης καταδικάστηκε για συκοφαντική δυσφήμιση, όταν, κινούμενο στον ίδιο ολισθηρό δρόμο, αναφέρονταν στη δημοτική μας αρχή και παρουσίαζε το Δήμαρχο ως ταγμένο στη «νομιμοποίηση» δραστηριοτήτων που φέρονταν να βλάπτουν το περιβάλλον και την υγεία των κατοίκων της περιοχής.

Για να έρθει επιπρόσθετα και η εισαγγελική αρχή η οποία μετά από εξαντλητική έρευνα των πραγματικών δεδομένων, απέρριψε αμετάκλητα ως αυθαίρετους αυτούς τους ισχυρισμούς και παντελώς αβάσιμες αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με την απόφαση του ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας: «…Η φράση ¨λυντσάρετέ τον¨ είναι σαφής και το ιστορικό και νοηματικό υπόβαθρό της γνωστό στον εναγόμενο…».

«…Γνώριζε διότι στην περιοχή της ΒΑ Χαλκιδικής είχε διαμορφωθεί ιδιαίτερο τεταμένο κλίμα…».

«…Γνωρίζοντας το γεγονός ότι αυτός (ενάγων) ήδη είχε στοχοποιηθεί από μερίδα πολιτών με λεκτικές και έμπρακτες εκδηλώσεις βίας…».

«…Πρόσβαλε την προσωπικότητα του ενάγοντος, καθώς τον στοχοποίησε στα μάτια αορίστου αριθμού ατόμων… περιόρισε την ελευθερία κινήσεών του, τον υπέβαλε σε περιβάλλον διαρκούς απειλής της σωματικής ακεραιότητας τόσο του ιδίου όσο και της οικογένειάς του και κινδύνου των περιουσιακών αγαθών του και του στέρησε το δικαίωμα ελεύθερης βούλησης στην άσκηση των καθηκόντων του ως δήμαρχος, παρέχοντας τους ταυτόχρονα πολιτική, τουλάχιστον, κάλυψη, σε οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια σε βάρος του…».

Δεν μπορούμε να εδραιώνουμε την πολιτική παρουσία μας πάνω στη λάσπη, την αδικία, τον παραλογισμό και την ανθρωποφαγία. 

Δεν πρέπει να επιτρέψουμε ποτέ και σε κανένα να εγκληματεί για ιδιοτελείς σκοπούς, στοχεύοντας στις πιο ταπεινές ανθρώπινες συμπεριφορές.

Γιατί έγκλημα είναι η σιωπή μπροστά στην αδικία, τη συκοφαντία, τη διαστρέβλωση

της πραγματικότητας.

Γιατί έγκλημα είναι η εισαγωγή της αυτοδικίας στην πολιτική ζωή του τόπου.

Ούτε μπορούμε να επιτρέπουμε να γίνεται στάχτη στο βωμό της πολιτικής σκοπιμότητας η ζωή και το ήθος κάθε πολίτη.

Ο πολιτικός οφείλει να επιχειρηματολογεί και να αντιπαρατίθεται με σοβαρά και πολιτικά επιχειρήματα.

Έχουμε υποχρέωση απέναντι στην αλήθεια, στον τόπο μας και στις μελλοντικές γενιές να αντισταθούμε, παραμένοντας σταθερά ασυμβίβαστοι σε τέτοιου είδους πρακτικές.

Να επιλέγουμε το δύσκολο δρόμο της υπευθυνότητας και της λογικής. Αυτόν που οδηγεί στην ανάπτυξη και την πρόοδο της περιοχής μας και εξυπηρετεί τα πραγματικά συμφέροντα των δημοτών μας. Αυτόν που βοηθά την Ελλάδα να σταθεί στα πόδια της. Να γίνει μια χώρα παραγωγική, αξιοποιώντας το σύνολο των διαθέσιμων πλουτοπαραγωγικών της πόρων.

Να στεκόμαστε όρθιοι και να δίνουμε τον καλό μας αγώνα.

Όση προσπάθεια και αν απαιτηθεί.

Όσο κόπο και αν χρειαστεί να καταβάλλουμε.

Χρήστος Αστ. Πάχτας