ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ: ΟΛΟΙ ΦΤΑΙΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΣΤΑ ΤΕΜΠΗ

Ο πρωθυπουργός προανήγγειλε δράσεις για την στήριξη των οικογενειών των θυμάτων και των τραυματιών.

Την συγγνώμη του για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη, επανέλαβε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την εισαγωγική τοποθέτησή του στο υπουργικό συμβούλιο, τονίζοντας ότι δεν θα μπει σε μία στείρα αντιπαράθεση για τις ευθύνες που υπάρχουν. «Όλοι φταίμε. Και ας το ομολογήσουμε με θάρρος», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός εννοώντας ότι υπάρχουν διαχρονικές ευθύνες στη λειτουργία των σιδηροδρόμων. 

Όπως είπε, δεν μπορεί να γυρίσει το χρόνο πίσω αλλά μπορεί να εγγυηθεί στους πολίτες ότι θα γίνουν όλα όσα πρέπει για να εντοπιστούν οι υπεύθυνοι της τραγωδίας ενώ παράλληλα δρομολογούνται άμεσες ενέργειες για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων.

«Αισθάνθηκα οργή αλλά και ντροπή», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην απόφαση της κυβέρνησης να στηρίξει τις οικογένειες των θυμάτων και τους τραυματίες της τραγωδίας. Το πώς θα γίνει αυτό αναμένεται να ανακοινωθεί σύντομα και με τη διακριτικότητα που αυτό απαιτεί.

Όσο για τη βελτίωση των σιδηροδρόμων, ο πρωθυπουργός αφού ανέφερε ότι πρέπει να ξεκινήσουν και πάλι τη λειτουργία τους, μίλησε για την πρώτη άμεση δράση που είναι η ταυτόχρονη παρουσία δύο σταθμαρχών, ακόμα και αν μειωθεί το μεταφορικό έργο καθώς και για την αυστηροποίηση του πλαισίου για κλοπές και φθορές στο δίκτυο.

«Θα κινήσω γη και ουρανό για να ολοκληρωθεί το έργο της τηλεδιοίκησης το συντομότερο», υπογράμμισε στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι αυτό θα γίνει μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

Μιλώντας για τις κοινωνικές αντιδράσεις που υπάρχουν μετά την τραγωδία στα Τέμπη, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι νέοι μας έχουν κάθε δίκιο να είναι θυμωμένοι», προσθέτοντας όμως ότι «όσο σημαντικό είναι να δώσουμε χώρο στη θλίψη και την οργή, άλλο τόσο σημαντικό είναι να μην γινει η σπίθα νέου διχασμού».

Τέλος, τόνισε την ανάγκη να ανατραπεί το σκοτεινό κράτος του αναχρονισμού που έχει δομηθεί σε μικροπολιτικά τερτίπια.

Διαβάστε εδώ ολόκληρη την εισαγωγική τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου:

(Φωτό: EUROKINISSI)

[ΠΗΓΗ: https://www.huffingtonpost.gr/, του Πάνου Τουμάση, 9/3/2023]