ΚΑΙΡΟΣ: ΤΣΟΥΧΤΕΡΟ ΚΡΥΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ – ΠΟΤΕ ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι

Οι χαμηλές θερμοκρασίες και οι ισχυροί άνεμοι θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού για σήμερα Δεύτερα.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες στα ανατολικά και τα νότια θα είναι παροδικά αυξημένες με λίγες τοπικές βροχές μέχρι το μεσημέρι.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα κεντρικά και βόρεια ορεινά-ημιορεινά της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και στα ορεινά της Κρήτης. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί βορειοανατολικοί 5 με 6 και τοπικά στο Αιγαίο 7 με 8 μποφόρ με εξασθένηση από το μεσημέρι.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

Αναλυτική πρόγνωση

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στη δυτική και κεντρική Μακεδονία τις πρωινές ώρες. Ασθενείς χιονοπτώσεις τις πρωινές ώρες στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας.

Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.

Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις.

Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ.

Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 10 βαθμούς Κελσίου.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία την Τρίτη

Για αύριο, Τρίτη, γενικά αίθριος αναμένεται ο καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Στην Κρήτη τοπικές νεφώσεις με ασθενείς βροχές και λίγα χιόνια στα ορεινά μέχρι το μεσημέρι.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο ως προς τις μέγιστες τιμές της και στα βόρεια θα φθάσει τους 11 με 12 βαθμούς και στα υπόλοιπα τους 14 με 15 βαθμούς Κελσίου.

Παγετός θα σημειωθεί κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις πρωινές και βραδινές ώρες.

 

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 13/2/2023]