ΤΙ ΣΧΕΔΙΑΖΕΙ Η GOLDMAN SACHS ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Τρία ξενοδοχεία απέκτησε η Goldman Sachs Asset Management στη Χαλκιδική, με το τίμημα, σύμφωνα με πληροφορίες του Capital.gr, να ανέρχεται κοντά στα 70 εκατομμύρια ευρώ. 

Πρόκειται για τη μονάδα πέντε αστέρων Theophano Imperial Palace Hotel, και τις μονάδες τεσσάρων αστέρων Athos Palace και Pallini Beach, συμφερόντων της οικογενείας Γρηγοριάδη (G Hotels), συνολικής δυναμικότητας χιλίων κλινών, τα οποία η GSAM προγραμματίζει να ανακαινίσει ριζικά.

Το deal της GSAM στη Χαλκιδική έρχεται μόλις λίγες εβδομάδες έπειτα από τη μεταβίβαση του μεριδίου της (από κοινού με Oaktree Capital Management L.P.,Moonstone, Florac και Hermes GPE) που είχε στην ξενοδοχειακή αλυσίδα Sani/Ikos των αδερφών Ανδράδη στο επενδυτικό ταμείο GIC με έδρα τη Σιγκαπούρη. 

Η GSAM ετοιμάζει ένα ευρύ πλάνο ανακαίνισης για την επανατοποθέτηση των τριών μονάδων στην τουριστική αγορά, σε ένα προορισμό ιδιαίτερα δημοφιλή στις αγορές του εξωτερικού και προσβάσιμο και οδικώς. 

Οι πληροφορίες λένε ακόμη πως η GSAM κοιτά και άλλες ευκαιρίες στο ξενοδοχειακό χώρο και εμφανίζεται έτοιμη και για νέες επενδύσεις, ποντάροντας στη μεγάλη δυναμική που έχει ο ελληνικός τουρισμός τα τελευταία χρόνια.

Η συμφωνία με τον όμιλο GHotels

Όπως λέει το ρεπορτάζ, οι δύο πλευρές βρίσκονταν σε συνομιλίες εδώ και αρκετούς μήνες, όμως η οικονομική συμφωνία κλείστηκε στις αρχές αυτής της εβδομάδας.

Η ιστορία του ομίλου GHotels ξεκινά το 1972 όταν το πρώτο του ξενοδοχείο, το Pallini Beach χτίστηκε σε οικόπεδο περίπου 59.000 τ.μ. στην Καλλιθέα Χαλκιδικής. 

Το 1976 χτίστηκε το Athos Palace – Villa Princess Theophano σε οικόπεδο 79.000 τ.μ. στην ίδια περιοχή, Καλλιθέα, δίπλα στο Pallini Beach.

Ο όμιλος GHotels διαθέτει επίσης στο χαρτοφυλάκιό του τα Simantro Beach, πέντε αστέρων και το τριών αστέρων Macedonian Sun στη Χαλκιδική, όπως και το Panormo Beach Hotel στην Κρήτη.

[ΠΗΓΗ: https://www.capital.gr/, της Βίκυς Κουρλιμπίνη, 27/10/2022]