ΜΑΓΙΟΡΚΙΝΗΣ: ΜΗΠΩΣ ΣΤΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΑ ΣΕΡΒΙΡΟΥΝ ΜΕΘΟΤΡΕΞΑΤΗ ΚΑΙ ΒΑΡΑΝΕ ΑΚΤΙΝΟΒΟΛΙΕΣ;

Ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, σε ανάρτησή του στα social media, σχολίασε την άποψη που υποστηρίζουν μερικοί, ότι τα πανηγύρια ευθύνονται για τα χειμερινά κύματα του κοροναϊού.

«Μήπως στα πανηγύρια σερβίρουν μεθοτρεξάτη και βαράνε ακτινοβολίες στους τουρίστες….» αναφέρει στην αιχμηρή και χιουμοριστική ανάρτησή του ο επίκουρος καθηγητής Υγιεινής και Επιδημιολογίας στην Ιατρική Σχολή του ΕΚΠΑ, Γκίκας Μαγιορκίνης, απενοχοποιώντας τα πανηγύρια για τα χειμερινά κύματα του κοροναϊού.

Η ανάρτηση

«Κάτι άκουσα ότι τα πανηγύρια του Αυγούστου ευθύνονται για τα χειμερινά κύματα του κορονοϊού….

Από όσο γνωρίζω η επικρατούσα άποψη είναι ότι οι Παραλλαγές και οι Υποπαραλλαγές δημιουργούνται μετά από χρόνια λοίμωξη σε ανοσοκατεσταλμένους.

Για να διερευνύσουμε αυτή την υπόθεση εργασίας….

Ας πούμε δηλαδή ότι για την Όμικρον (περσινός χειμώνας) ή για την Άλφα (προπέρσινος χειμώνας) φταίγανε τα πανηγύρια του Αυγούστου.

Ο μόνος τρόπος που μπορώ να σκεφτώ για να συνδέσω τα πανηγύρια με αυτήν την θεωρία είναι μήπως στα πανηγύρια σερβίρουν μεθοτρεξάτη και βαράνε ακτινοβολίες στους τουρίστες….

Το καλοκαίρι του 2020 μάλλον είχαμε επισκέπτη από το Kent στα πανηγύρια της Γρηγορούσας και το καλοκαίρι του 2021 επισκέπτη από Γιοχάνεσμπουργκ στο πανηγύρι της Δώθε Παναγιάς. Ο πρώτος πήρε πιλάφι μεθοτρεξάτη του άρεσε και πήρε τη μυστική συνταγή για αργότερα. Ο δεύτερος λαχούρι από ραδιενεργό Κέσιο.

Αν είναι έτσι να κόψουμε τα «βαριά» από τα πανηγύρια και θα λυθεί το παγκόσμιο πρόβλημα των παραλλαγών…»

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 3/8/2022]