ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΦΟΡΕΙΑ ΑΡΧΑΙΟΤΗΤΩΝ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΚΑΙ ΑΓΙΟΥ ΌΡΟΥΣ.

Δράσεις για την ανάδειξη μνημειακών και αρχαιολογικών χώρων του δήμου Αριστοτέλη βρίσκονται σε εξέλιξη με πρωτοβουλία της Εφορείας Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

Ήδη έχει ξεκινήσει σειρά εκπαιδευτικών ξεναγήσεων διάρκειας 45΄ στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Στεφάνου της Αρναίας. Οι επόμενες ξεναγήσεις είναι προγραμματισμένες για τις 4 5, 11, 12, 18 και 19 Αυγούστου στις 12:30 και για τη συμμετοχή των ενδιαφερομένων αρκεί τηλεφωνική δήλωση στον αριθμό επικοινωνίας της αρχαιολογικής υπηρεσίας, 2310285163 και στην υπεύθυνη αρχαιολόγο κ. Ελένη Στούμπου μια μέρα νωρίτερα.

Στο πλαίσιο της ίδιας πρωτοβουλίας, διοργανώνεται βραδιά ελληνικής μουσικής με πιάνο, βιολί και κιθάρα επ` ευκαιρία της Πανσελήνου της 12ης Αυγούστου 2022 στις 21:00 στη θέση «Αρουβίγλι» εντός της αρχαίας Ακάνθου.

Αντίστοιχες εκδηλώσεις σχεδιάζεται να πραγματοποιηθούν και σε άλλους χώρους που θα ανακοινωθούν εγκαίρως και από τον δήμο Αριστοτέλη στο πλαίσιο της σταθερής συνεργασίας του με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Χαλκιδικής και Αγίου Όρους.

 

[Πηγή: https://www.voria.gr, 2/8/2022]