Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΓΚΑΘΙΣΤΑ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥΣ ΑΠΙΝΙΔΩΤΕΣ ΣΕ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

«Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής πάντα κοντά στους πολίτες, εγκαθιστά αυτόματους απινιδωτές σε σημεία της Χαλκιδικής όπου υπάρχει αυξημένη ανάγκη», ανέφερε ο Ιωάννης Γιώργος.

Την Τρίτη 19 Ιουλίου 2022 πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα συνεδριάσεων του Διοικητηρίου Πολυγύρου η παράδοση, από τον Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Ιωάννη Γιώργο. 11 αυτόματων απινιδωτών, που θα τοποθετηθούν σε σημεία του Νομού όπου μετά από σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι υπάρχει ανάγκη.

Συγκεκριμένα οι νέοι απινιδωτές θα τοποθετηθούν στις παρακάτω τοπικές κοινότητες:

  • Σανών, Δουμπιών και Παλαιόχωρας του Δήμου Πολυγύρου.
  • Ιερισσού, Στρατονίκης και Πυργαδικίων του Δήμου Αριστοτέλη.
  • Νικήτης του Δήμου Σιθωνίας,
  • καθώς επίσης και στην Αστυνομική Δ/νση Χαλκιδικής στον Πολύγυρο.

Επίσης στον Πολύγυρο θα τοποθετηθεί απινιδωτής στο κτίριο διοίκησης της ΠΕΧ και στη Δ/νση συγκοινωνιών (Παλιό ΚΤΕΟ).

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Κατερίνα Ζωγράφου, εκπρόσωποι των Δήμων και των κοινοτήτων και της Αστυνομικής Δ/ νσης Χαλκιδικής, μεταξύ των οποίων ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, ο Αντιδήμαρχος Σιθωνίας κ. Νίκος Χριστοδούλου, ο Αντιδήμαρχος Πολυγύρου κ. Χρήστος Κομπόγιαννος και ο Αστυνομικός Υποδ/ντής Χαλκιδικής κ. Θεόδωρος Ρούμκος, οι οποίοι με την παραλαβή των απινιδωτών ευχαρίστησαν την Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής και τον Αντιπεριφερειάρχη Ιωάννη Γιώργο για αυτή την τόσο σημαντική κίνηση, που δείχνει την ευαισθητοποίηση προς τους συνανθρώπους μας που κινδυνεύουν και που τέτοιου είδους περιστατικά είναι αυξημένα ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.

Ο κ. Γιώργος αφού ευχαρίστησε και συνεχάρη τους παρευρισκόμενους για την άριστη συνεργασία τόνισε σχετικά: «Η Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής δε γινόταν να μείνει αμέτοχη στην αγωνία των κατοίκων αλλά και των επισκεπτών του Νομού, για το πως και πόσο άμεσα θα ανταποκριθούν σε επείγουσες για την ανθρώπινη ζωή καταστάσεις. Σε συνεργασία με την οργάνωση Kids save lives και το μέλος του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Αναστάσιο Σαμαρά, εκπαιδεύει και πιστοποιεί τους κατοίκους της Χαλκιδικής στην καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση και τη χρήση απινιδωτών. Προμηθεύει με απινιδωτές κατοικημένες και πολυσύχναστες περιοχές και οργανώνει τις τοπικές κοινωνίες για την ανταπόκρισή τους στα πρώτα κρίσιμα λεπτά για την ανθρώπινη ζωή. Αυτό είναι μόνο η αρχή.»

Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τους απινιδωτές που βρίσκονται τοποθετημένοι σε ολόκληρη τη Χαλκιδική ακολουθώντας το σύνδεσμο: https://kidssavelives.gr/aed/ 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 19/7/2022]