ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ: ΚΑΤΕΠΛΕΥΣΕ ΚΑΙ ΒΡΕΤΑΝΙΚΟ ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΟ ΓΙΑ ΝΑ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ

Το βρετανικό μεταγωγικό «ANVIL POINT» κατέπλευσε στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για να φορτώσει στρατιωτικές δυνάμεις που συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022», στη Βόρεια Μακεδονία.

Κατέπλευσε χθες Πέμπτη το πρωί στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης το βρετανικό μεταγωγικό «ANVIL POINT», που ξεκίνησε τη Δευτέρα από το Σαουθάμπτον (φωτογραφία, από το evros-news.gr).

Το μεταγωγικό θα φορτώσει δυνάμεις του βρετανικού στρατού που συμμετείχαν στην άσκηση «Swift Response 2022» στα Σκόπια, οι οποίες ξεκίνησαν την αναδίπλωσή τους και θα αρχίσουν να συγκεντρώνονται στην Αλεξανδρούπολη.

Στην άσκηση συμμετείχαν πάνω από 2.000 στρατιώτες της Παγκόσμιας Δύναμης Απόκρισης του βρετανικού στρατού (GlobalResponse Force), ενώ μαζί τους συνεκπαιδεύτηκαν άλλοι 1.000, από 8 χώρες του ΝΑΤΟ, υπό τη διοίκηση της 16ης Air Assault Brigade Combat Team.

Μέσω Θεσσαλονίκης

Η βρετανική δύναμη αποτελούνταν από αερομεταφερόμενο πεζικό και αλεξιπτωτιστές, πυροβολικό, μηχανικό, νοσηλευτικό προσωπικό και ελικόπτερα «Απάτσι» και «Σινούκ».

Τμήμα των δυνάμεων αυτών είχε μεταφερθεί στα Σκόπια μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια του οδικού άξονα.

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, από evros-news.gr, 3/6/2022]