ΚΑΜΠΑΝΙΑ «ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΑΙ ΕΔΩ» ΚΑΙ ΓΡΑΜΜΕΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ – ΣΤ.ΒΑΛΙΑΝΟΣ: «ΑΠΟΓΡΑΦΟΜΑΣΤΕ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ!»

Σε καμπάνια ενημέρωσης δημοτών και κατοίκων του, με το μήνυμα «απογράφομαι εδώ», καθώς και στη δημιουργία Help Desk με δύο τηλεφωνικές Γραμμές Υποστήριξης για την υποβοήθηση του έργου της Απογραφής του 2021, που εξελίσσεται ήδη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή, προχωρά ο Δήμος Αριστοτέλη, αναδεικνύοντας τη σημασία της καθολικής συμμετοχής των πολιτών στη διαδικασία.

Επισημαίνουμε, πως ήδη στους οικισμούς του Δήμου Αριστοτέλη, όπως σε όλη τη χώρα, οι απογραφείς της ΕΛΣΤΑΤ επισκέπτονται όλες τις κατοικίες και αφήνουν σε κάθε κατοικία μια επιστολή με τον Μοναδικό Κωδικό Απογραφής, προκειμένου οι πολίτες να προβούν σε ηλεκτρονική αυτοαπογραφή έως 26 Νοεμβρίου, ακολουθώντας τις οδηγίες της επιστολής και αφού φροντίσουν να γνωρίζουν τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ όλων των μελών του νοικοκυριού.

Όσοι χρειάζονται περαιτέρω βοήθεια για την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής απογραφής, και ιδιαίτερα όσοι Δημότες του Δήμου Αριστοτέλη βρίσκονται κατά το διάστημα της απογραφής σε άλλη τοποθεσία, μπορούν να απευθύνονται στις Γραμμές Υποστήριξης του Δήμου Αριστοτέλη για την Απογραφή, στα τηλέφωνα 2377350065 και 2372350115.

Στελέχη του Δήμου θα παρέχουν πληροφόρηση ή θα φροντίζουν να επικοινωνήσουν με τους κατά περίπτωση ενδιαφερόμενους, οι αρμόδιοι απογραφείς της περιοχής τους, για να τους βοηθήσουν.

Υπενθυμίζεται πως η απογραφή είναι υποχρεωτική, πως τα προσωπικά δεδομένα είναι απολύτως προστατευμένα και δεν διακινούνται σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες ή φορείς για κανέναν λόγο και παρακαλούνται όλοι οι δημότες να διευκολύνουν το έργο των απογραφέων.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει σχετικά:

«Η διαδικασία της απογραφής, δεν αφορά μόνο την καταμέτρησή μας για στατιστικούς λόγους, αλλά θα κρίνει σε αρκετές περιπτώσεις την κατανομή εθνικών πόρων στους Δήμους όλης της χώρας, με πληθυσμιακά κριτήρια. Συνεπώς, δεν πρέπει να παραλείψουμε τη συμμετοχή μας στη διαδικασία. Απογραφόμαστε στον τόπο μας, στηρίζουμε τον τόπο μας, δηλώνουμε το «παρών», ακόμα κι αν η περίοδος της απογραφής μας βρίσκει κάπου αλλού.»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 14/11/2021]