TΟ ΦΡΑΓΜΑ ΧΑΒΡΙΑ ΘΑ ΔΙΝΕΙ ΝΕΡΟ ΣΤΟ 33% ΤΗΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Ένα εμβληματικό έργο του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, το πρώτο έργο φράγματος που υλοποιείται μέσω ΣΔΙΤ με προϋπολογισμό 86 εκ.€ μπαίνει στην τελική ευθεία για την συμβασιοποίησή του.

Ένα έργο που συμπληρώνει την πρώτη δεκάδα έργων ΣΔΙΤ του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών που βρίσκονται σε διαγωνιστική διαδικασία συνολικού προϋπολογισμού 1,73 δις €.

Για το έργο αναμένεται να ολοκληρωθεί η Β’ Φάση εντός του Β’ τριμήνου του 2022 και η σύμβαση με τον Ιδιωτικό Φορέα Σύμπραξης να υπογραφεί εντός του 2022.

Στη Β Φάση συμμετέχουν 3 σχήματα οικονομικών φορέων:

α)ΕΝΩΣΗ ΠΡΟΣΩΠΩΝ ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ – Τ.Ε.ΧΡΟΝΙΑ.Δ.ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

β) ΕΝΩΣΗ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΙΝΤΡΑΚΑΤ -SUEZ EAU FRANCE S.A.S- ΕΥΑΘ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ Α.Ε.

γ) ΑΚΤΩΡ ΠΑΡΑΧΩΡΗΣΕΙΣ Α.Ε.

Το έργο , θα καλύψει τις υδρευτικές ανάγκες του 33% του συνολικού αναγκών της Χαλκιδικής. Πιο συγκεκριμένα αφορά στην ύδρευση των Δημοτικών Ενοτήτων Πολυγύρου και Ορμυλίας του Δήμου Πολυγύρου, Κασσάνδρας και Παλλήνης του Δήμου Κασσάνδρας, Σιθωνίας και Τορώνης του Δήμου Σιθωνίας, καθώς και στις Τοπικές και Δημοτικές Κοινότητες Αγ. Μάμαντα και Νέας Ποτίδαιας της Δημοτικής Ενότητας Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας και την Τοπική Κοινότητα Πυργαδικίων της Δημοτικής Ενότητας Παναγιάς του Δήμου Αριστοτέλη.

Ο χρόνος κατασκευής του έργου θα διαρκέσει τρία έτη και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέσα στο 2025.

Δείτε εδώ τη σχετική ανάρτηση του υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιου για τις Υποδομές κ. Γιώργου Καραγιάννη

[ΠΗΓΗ: https://blog.moudaniwn.gr/, 14/11/2021]