ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΗΚΑΝ ΟΙ ΠΟΡΟΙ ΓΙΑ ΜΕΛΕΤΕΣ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ ΒΙΟΛΟΓΙΚΩΝ ΙΕΡΙΣΣΟΥ, Ν.ΡΟΔΩΝ ΚΑΙ ΟΥΡΑΝΟΥΠΟΛΗΣ

Τη χρηματοδότηση μελετών ωρίμανσης για έργα αναβάθμισης των εγκαταστάσεων βιολογικού καθαρισμού λυμάτων σε Ιερισσό, Νέα Ρόδα και Ουρανούπολη, εξασφάλισε ο Δήμος Αριστοτέλη με την ένταξη τους στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης».

Πιο συγκεκριμένα:

  • Η μελέτη για τον βιολογικό της Ιερισσού εντάχθηκε με προϋπολογισμό 97.383,92 €.
  • Η μελέτη για τον βιολογικό των Νέων Ρόδων εντάχθηκε με προϋπολογισμό 73.118,91 €.
  • Η μελέτη για τον βιολογικό της Ουρανούπολης εντάχθηκε με προϋπολογισμό 96.614,18 €.

Οι μελέτες που θα πραγματοποιηθούν θα έχουν ως στόχο την αναβάθμιση και επέκταση των υφιστάμενων εγκαταστάσεων  επεξεργασίας λυμάτων στους τρεις οικισμούς, ούτως ώστε η τελική δυναμικότητά τους να επαρκεί για τον πραγματικό εξυπηρετούμενο πληθυσμό κατά τις καλοκαιρινές περιόδους στη διάρκεια της επόμενης 20ετίας. Επίσης, στόχος των μελετών θα είναι η κατασκευή των έργων διάθεσης επεξεργασμένων λυμάτων, με τελικό σκοπό την επαναχρησιμοποίηση αυτών, την εξοικονόμηση υδατικών πόρων και τη βελτίωση του υδατικού ισοζυγίου της περιοχής, πάντα με γνώμονες τη διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας και της προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.

Ο Δήμαρχος Αριστοτέλη κ. Στέλιος Βαλιάνος, επισημαίνει σχετικά.

«Οι πολίτες του Δήμου Αριστοτέλη, ξέρουν τον αγώνα που κάναμε και συνεχίζουμε να κάνουμε στη διάρκεια της πανδημίας ως Δημοτική Αρχή για να αναβαθμίσουμε και να αναδείξουμε το τουριστικό προϊόν του Δήμου Αριστοτέλη, ενισχύοντας την τουριστική προοπτική της περιοχής για τα επόμενα χρόνια. Φυσικά, η προσέλκυση τουριστών με τις δράσεις που πραγματοποιούμε εντός και εκτός Ελλάδας, είναι το ένα σκέλος αυτής της προσπάθειας. Το δεύτερο σκέλος είναι ο σχεδιασμός και η δημιουργία ενός πλέγματος βασικών υποδομών, ικανού να υποστηρίξει την εξυπηρέτηση του αυξημένου πληθυσμού κατοίκων και επισκεπτών. Προχωράμε μεθοδικά, αλλάζουμε τον Δήμο, την καθημερινότητά του, την προοπτική του, με σχέδιο και αποτελεσματικότητα. Κάθε μέρα και ένα βήμα!»

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 31/10/2021]