ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ΗΣ ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940, ΣΤΗΝ Π.Ε. ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη:

ΘΕΜΑ : «Εορτασμός της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, στην Π.Ε. Χαλκιδικής, για το έτος 2021»

Σχετ. : Τα με Α.Π. 73884 / 11-10-2021 και 74901 / 13-10-2021 έγγραφα της Γενικής Διεύθυνσης Οικονομικών Υπηρεσιών και Διοικητικής Υποστήριξης – Τμήμα Ποιότητας και Εθιμοτυπίας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις της Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, ημέρας ιδιαίτερης αξίας για τη χώρα μας, καθώς αποτελεί υπενθύμιση της αντίστασης της πατρίδας μας ενάντια στο φασισμό και το ναζισμό και των αγώνων των λαών για τη δημοκρατία και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, θα πραγματοποιηθούν και φέτος με την κάθε δυνατή λαμπρότητα και επισημότητα, με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις εκδηλώσεις εορτασμού της Εθνικής Επετείου της 28ης Οκτωβρίου 1940, που θα πραγματοποιηθούν στον Πολύγυρο την Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Α. ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

  1. Από τις 8 το πρωί της 27ης Οκτωβρίου και ως τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2021 γ ε ν ι κ ό ς σ η μ α ι ο σ τ ο λ ι σ μ ό ς των Δημοσίων κτιρίων, των Ν.Π.Δ.Δ και Ι.Δ., των Τραπεζών, των σπιτιών των πολιτών, καθώς και των ιδιωτικών καταστημάτων.
  2. Από τις 9 το πρωί σ’ όλα τα εκπαιδευτήρια της πόλης θα πραγματοποιηθούν Πανηγυρικοί Εορτασμοί με διάφορες εκδηλώσεις και ομιλίες με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.
  3. Στις 11 το πρωί μαθητές με επικεφαλής τους δασκάλους και τους καθηγητές τους θα αποτίσουν φόρο τιμής στο Μνημείο των ηρώων της πόλης. Η εκδήλωση θα κλείσει με την κατάθεση στεφανιών από όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα του Γραφείου Φυσικής Αγωγής με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.
  4. Η φ ω τ α γ ώ γ η σ η όλων των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, θα γίνει κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και της 28ης Οκτωβρίου.

Β. ΠΕΜΠΤΗ 28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021.

Ώρα 07:30 : Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες της Εκκλησίας και η Φιλαρμονική του Δήμου θα περάσει από τους δρόμους της πόλης, παιανίζοντας θριαμβευτικά εμβατήρια με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.

Ώρα 10:30 : Τέλεση δοξολογίας στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου, στην οποία θα χοροστατήσει ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κασσανδρείας κ.κ. Νικόδημος.

Πέρας προσέλευσή των επισήμων στον Ιερό Ναό ορίζεται η 10:15 ώρα. Κατά την προσέλευση των επισήμων η Φιλαρμονική του Δήμου θα αποδίδει τιμές με την τήρηση όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τη διασπορά του κορωναϊού Covid – 19.

Μετά το τέλος της δοξολογίας θα εκφωνηθεί στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό ο Πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Νικόλαο Σμυρλή, Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Πολυγύρου Ν. Χαλκιδικής.

Ώρα 11:15 : Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο μνημείο των ηρώων από τους:

  • -Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης.
  • -Εκπρόσωπο της Βουλής.
  • -Διοικητή Φρουράς Θεσσαλονίκης Δ/κτη Γ’ Σ.Σ. ή Εκπρόσωπό του. -Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής.
  • -Δήμαρχο Πολυγύρου.
  • -Αστυνομικό Διευθυντή Χαλκιδικής.
  • -Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Χαλκιδικής.
  • -Πρόεδρο Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Χαλκιδικής.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη αυτών που έπεσαν για την πατρίδα και θα ακολουθήσει η ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

Ώρα 11:30 : Παρέλαση μαθητών μπροστά από τους εκπροσώπους της Εκκλησίας, της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των φορέων της πόλης και των κατοίκων της.

Τελετάρχες ορίζονται οι κ.κ. Δημήτριος Λοκοβίτης.

ΟΙ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΑΡΧΕΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΜΕΡΙΜΝΗΣΟΥΝ

  • Η Ιερά Μητρόπολη Κασσανδρείας για τις ιεροτελεστίες.
  • Η Π.Ε.Χ. για τα προς κατάθεση στεφάνια.
  • Ο Δήμος Πολυγύρου τα σχετικά με την φωταγώγηση της πόλης, για τον ευπρεπισμό του χώρου του Μνημείου Ηρώων, την εγκατάσταση μικροφωνικής συσκευής και τη διάθεση της φιλαρμονικής.
  • Οι Διευθύνσεις Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπαίδευσης Χαλκιδικής για την ενημέρωση των σχολείων.
  • Το Γραφείο Φυσικής Αγωγής για την παρέλαση.
  • Η Αστυνομική Διεύθυνση Χαλκιδικής για την τήρηση της τάξης και την κίνηση των οχημάτων, έτσι ώστε να μη δημιουργηθούν προβλήματα κατά τη διάρκεια των Εκδηλώσεων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής – Ιωάννης Γιώργος

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 26/10/2021]