ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ Γ. ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΥΠ. ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΝΩΣΕΙΣ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Δείτε παρακάτω την επιστολή του Αντιπεριφερειάρχη Χαλκιδικής Γιάννη Γιώργου, προς την υπουργό Παιδείας,  αναφορικά με τις συνενώσεις τμημάτων και τον υποβιβασμό σχολείων στο Νομό Χαλκιδικής:

Αξιότιμη κα Υπουργέ,

Ενημερωθήκαμε ότι το Υπουργείο Παιδείας έδωσε οδηγία για συνενώσεις τμημάτων και μαζικό υποβιβασμό σχολείων με στόχο τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού. Διαμαρτυρόμαστε εντόνως και εκφράζουμε την αντίθεσή μας. Καλούμε το Υπουργείο να αποσύρει την οδηγία άμεσα. Οι συνενώσεις τμημάτων (π.χ. Γ’ και Δ’ τάξεις μαζί) σε περίοδο πανδημίας θα επιφέρουν αρνητικά αποτελέσματα στην εξάπλωση του COVID-19. Έπειτα μάλιστα από ένα σχολικό έτος που τα παιδιά έκαναν μάθημα με τηλεκπαίδευση και τα μαθήματα έχουν ήδη ξεκινήσει.

Παιδιά, γονείς, εκπαιδευτικοί και η τοπική κοινωνία έχουν αναστατωθεί. Οι αντιδράσεις έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι συνενώσεις τμημάτων θα υποβαθμίσουν την εκπαίδευση στη Χαλκιδική. Για την προστασία της Δημόσιας Υγείας, για παιδαγωγικούς και ψυχολογικούς λόγους, για την υποστήριξη των παιδιών τα σχολεία πρέπει να συνεχίσουν απρόσκοπτα τη λειτουργία τους. Ζητάμε την απόσυρση της συγκεκριμένης οδηγίας για την εύρυθμη λειτουργία των σχολείων.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Χαλκιδικής

Ιωάννης Γιώργος

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 12/10/2021]