ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής η εκδήλωση Βραβεία Επιχειρηματικότητας 2021 στις 9 Σεπτεμβρίου 2021 στο ξενοδοχείο Pomegranate, στη Νέα Ποτίδαια, στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής. 

Σε μια εκδήλωση υψηλού κύρους και με αφορμή τα 30 χρόνια από την ίδρυσή του Επιμελητηρίου, βραβεύτηκαν 21 επιχειρήσεις της Χαλκιδικής από τους τέσσερις τομείς δράσης του, το Εμπορικό, Μεταποιητικό, Τουριστικό, Υπηρεσιών. Υπήρχαν τρεις κατηγορίες βραβείων: Καινοτομίας, Τεχνολογικής Ανάπτυξης & Έρευνας, Περιβάλλοντος & Πράσινης Ανάπτυξης και Μακροβιότερης Επιχείρησης. 

Οι εταιρείες που βραβεύτηκαν είναι:

ΧΡΥΣΑΦΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ – COMTECH, ΜΠΑΛΔΕΡΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – MELIMNOS, ΜΑΚΡΟΝΑΣΙΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ ΕΕ- NmaK fitness, ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΘΕΟΧΑΡΗΣ – UBIFARM, KMPM AGROVISION IKE – DOMAINE AGROVISION, Χούτας – Μαρδάς Επεξεργασία & Εμπορία Ελαιών Α.Ε.- ATHOS OLIVE Α.E., Αξιοποίηση Τουριστικών Ακινήτων Δήμου Αριστοτέλη – ΑΞ.Τ.Α.Δ.Α Δ.ΑΕ, ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΓΑΒΑΝΑΣ ΕΠΕ, ΖΩΤΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ ΕΛΕΝΗ – GOLDEN TREE, ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΤΑΘΩΡΗΣ ΜΟΝ. ΕΠΕ, ΚΑΛΑΝΔΑΡΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, ΦΟΥΡΝΟΣ ΛΕΜΟΝΗ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥΧΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ , ΑΦΟΙ Γ. ΛΑΛΙΩΤΗ Ο.Ε. – ΣΠΙΤΙΚΗ ΝΟΣΤΙΜΙΑ, ΜΠΟΥΖΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ – ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΚΟΣΜΑ, ΑΡΖΟΥΜΑΝΙΔΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ, ΒΑΛΟΔΗΜΟΥ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ- METRON, ΔΕΑΣ Α.Ε. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ – ΤΥΠΟΠΟΙΗΣΗ – ΕΜΠΟΡΙΑ ΕΛΑΙΩΝ ΚΑΙ ΓΕΩΡΓΙΚΩΝ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ, ΤΣΙΓΓΑΝΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ -PASSION FOREST HONEY, ΓΕΩΡΓΑΚΑΣ ΑΡΓΥΡΙΟΣ – ΜΕΛΙ ΓΕΩΡΓΑΚΑ, ΚΑΡΑΒΑΤΟΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΥΛΟΜΑΛΛΟ, HALKIDIKI TRAVELPRO SERVICES -TRAVEL PRO IKE 

Βραβεύτηκαν επίσης τιμής ένεκεν, όλοι οι προηγούμενοι Πρόεδροι του Επιμελητηρίου για την συνεισφορά τους, καθώς και το πρώην μέλος Δ.Σ. κυρία Στέλλα Μπαλάση.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε με την αιγίδα των Υπουργείων Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Εσωτερικών, Οικονομικών, Τουρισμού, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, ενώ αποτελούσε μέρος των παράλληλων εκδηλώσεων της 85ηςΔΕΘ. 

Στην άριστα οργανωμένη εκδήλωση απεύθυναν χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Άδωνις Γεωργιάδης και ο ευρωβουλευτής κ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, ενώ παρέστησαν ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Μάκης Βορίδης, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Σταύρος Καλαφάτης, η υφυπουργός Αρμόδια για θέματα Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής αγωγής κυρία Ζέττα Μακρή, ο ευρωβουλευτής κ. Στέλιος Κυμπουρόπουλος, οι βουλευτές κ.κ Καράογλου, Πανάς, Κούβελας, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργου, Χαριστέας, Πατουλίδου, οι Δήμαρχοι της Χαλκιδικής, o Πρόεδρος ΚΕΕΕ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, ο Πρόεδρος ΓΣΕΒΕΕ κ. Γιώργος Καββαθάς, Πρόεδροι Επιμελητηρίων από όλη την Ελλάδα και φυσικά εκπρόσωποι του επιχειρηματικού κόσμου της Χαλκιδικής.

Στη δεξίωση που ακολούθησε στους χώρους του ξενοδοχείου, οι καλεσμένοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν μοναδικά εδέσματα, που περιελάμβανε το ειδικά σχεδιασμένο μενού από την ομάδα των chef του ξενοδοχείου, όπου αναδείχθηκαν τα εξαιρετικά τοπικά προϊόντα, χορηγία των δυναμικών παραγωγών της Χαλκιδικής. 

Όπως τόνισε στο χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Ιωάννης Κουφίδης, ευχή είναι, η εκδήλωση αυτή να αποτελέσει θεσμό, ώστε να ενισχυθεί αφενός η ευγενής επιχειρηματική άμιλλα, αλλά και να αναδειχθούν αξίες και αρετές πέρα από τους οικονομικούς δείκτες. 

Την εκδήλωση παρουσίασαν οι δημοσιογράφοι Μαρία Σαμολαδά και Νίκος Υποφάντης.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν οι εταιρείες Γερμανός Νέων Μουδανιών, OECON Σύμβουλοι Επιχειρήσεων και Ανάπτυξης, Knowledge Ολοκληρωμένες Λύσεις Πληροφορικής ενώ τα αποτελέσματα των εταιρειών που βραβεύτηκαν προέκυψαν μετά από τη συγκριτική αξιολόγηση των υποψηφιοτήτων, την οποία είχε αναλάβει αρμόδια επιτροπή, του Κέντρου Κοινωνικής Έρευνας και Υποστήριξης Λήψης Αποφάσεων, της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωσης ήταν οι ΕΡΤ3, Ραδιόφωνο Μακεδονία 102FM, 9,58 και voria.gr.

Τη διοργάνωση και επιμέλεια της εκδήλωσης σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Χαλκιδικής είχε η εταιρεία Chef Stories (www.chefstories.gr).

 

[ΠΗΓΗ: https://aetoshal.blogspot.com/, 15/9/2021]