ΑΡΚΟΥΜΑΝΕΑΣ: 20 ΜΕ 25% ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΚΡΟΥΣΜΑΤΩΝ ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΝΗΛΙΚΟΥΣ

Σε ύφεση βρίσκεται η πανδημία σύμφωνα με τους τελευταίους δείκτες που όπως γνωστοποίησε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Παναγιώτης Αρκουμανέας, καταγράφουν αποκλιμάκωση. Μάλιστα, σημείωσε ότι η μείωση στα κρούσματα έφτασε το 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν, παρόλα αυτά το μέλλον παραμένει άγνωστο αφού μόνο το 20-25% των νέων κρουσμάτων ανήκει στις ηλικίες 0-17 ετών.

Πιο αναλυτικά, ο Π. Αρκουμανέας μιλώντας στον ΣΚΑΪ 100,3 σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή η πανδημία βρίσκεται σε ύφεση και όλοι οι δείκτες καταγράφουν αποκλιμάκωση» και σημείωσε ότι «την περασμένη εβδομάδα η μείωση στα κρούσματα ανήλθε στο 24% σε σχέση με μια εβδομάδα πριν». 

Επιπλέον, ο Π. Αρκουμανέας υπογράμμισε ότι δεν επαληθευτήκαν οι εκτιμήσεις ακόμα και για 10.000 κρούσματα μετά τις διακοπές και υπογράμμισε ότι στον έλεγχο της πανδημίας βοηθά η διενέργεια των πολλών τεστ, ωστόσο υπογράμμισε ότι κάνεις δεν μπορεί να γνωρίζει τι θα ισχύει τις επόμενες εβδομάδες, αφού όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «στις ηλικίες από 0-17 ετών ανήκει το 20-25% των νέων κρουσμάτων».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ τόνισε την ανάγκη της τήρησης των μέτρων αλλά και της συνέχισης των εμβολιασμών, λέγοντας ότι κάθε μέρα γίνονται κάποιες δεκάδες χιλιάδες εμβολιασμοί και μπορούν να πειστούν ακόμα περισσότεροι να εμβολιαστούν.

{Φωτογραφία αρχείου/ Eurokinissi}

[ΠΗΓΗ: https://www.liberal.gr/, 15/9/2021]