ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ: Ο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Ο Δήμος Αριστοτέλη στην Ανατολική Χαλκιδική, επιχειρώντας πολιτιστική διείσδυση σε τουριστικές βαλκανικές αγορές – στόχους, παρουσιάζει τον “Αριστοτελικό Περίπατο” ως συνδετικό κρίκο ανάμεσα ΣΤΑ ΦΥΣΙΚΑ του Αριστοτέλη με επίκεντρο ΤΗ ΓΗ και όλες τις δραστηριότητες που περιστρέφονται γύρω από αυτήν.

Πρόκειται για πρωτοβουλία, η οποία θα παρουσιασθεί στις εργασίες της 1ης συνεδρίας του 2ου Forum Διαβαλκανικής Συνεργασίας, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το προσεχές Σάββατο 31 Ιουλίου στις 10 το πρωί στο Άλσος του Αριστοτέλη στα Στάγειρα.

Το Forum θα πραγματοποιηθεί παρουσία της Υφυπουργού Τουρισμού, Σοφίας Ζαχαράκη, καθώς αξιωματούχων, επιλεγμένων δημάρχων, εκπροσώπων τουριστικών γραφείων και Τύπου της Βαλκανικής Χερσονήσου.

Ο “Αριστοτελικός Περίπατος” φέρνει χιλιάδες διανυκτερεύσεις στην Ανατολική Χαλκιδική, επεκτείνοντας ολοένα και περισσότερο την τουριστική περίοδο. Το Σάββατο παρουσιάζεται για πρώτη φορά η εφαρμογή (για έξυπνες συσκευές) που τον εξελίσσει, συνδέοντας την ιστορία με τη φύση, τα δρώμενα και τον άνθρωπο. Τίτλος της εφαρμογής “Αριστοτέλης, Συνοδοιπόρος”. Στην ίδια συνεδρία παρουσιάζεται και το βοτανικό άρωμα με το όνομα “Αριστοτέλειον”, (σύμφωνα με τα ΠΕΡΙ ΦΥΤΩΝ και ΠΕΡΙ ΟΣΜΩΝ του φιλοσόφου Θεόφραστου). Το άρωμα, που θα κυκλοφορήσει επίσημα τον επόμενο μήνα, θα αποτελέσει – μεταξύ άλλων – έναν από τους τρόπους διείσδυσης της Ανατολικής Χαλκιδικής στην ινδική τουριστική αγορά.

 

[ΠΗΓΗ: https://omorfataxidia.gr/, 26/7/2021]