ΕΜΒΟΛΙΟ: ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ 82 ΔΗΜΟΥΣ ΜΕ ΠΟΣΟΣΤΟ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΟ 35% – ΈΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΟΧΕΥΜΕΝΑ ΜΕΤΡΑ

Σε εφαρμογή το σχέδιο της κυβέρνησης για την τόνωση των εμβολιασμών με στοχευμένα μέτρα – Σε ποιες περιοχές το ποσοστό εμβολιαστικής κάλυψης πέφτει κάτω από το 10%

Η αύξηση των κρουσμάτων κοροναϊού στην επικράτεια φέρνει στοχευμένα μέτρα για την ενίσχυση της επιχείρησης «Ελευθερία» σε 82 δήμους της χώρας, οι οποίοι έχουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω από 30%, όπως αποφασίστηκε σε σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου στην οποία συμμετείχε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, ο Σωτήρης Τσιόδρας και ο Παναγιώτης Αρκουμανέας.

Η μετάλλαξη Δέλτα έχει προκαλέσει ανησυχία, καθώς τα κρούσματα αυξάνονται ενώ το ιικό φορτίο στα λύματα παρουσιάζει άνοδο σε Αττική και Κρήτη.

Η έξαρση των κρουσμάτων οδήγησε τον κ. Χαρδαλιά στο να ανακοινώσει νέα μέτρα όπως το τέλος των όρθιων πελατών σε νυχτερινά μαγαζιά και beach bar, καθώς επίσης και την επιβολή «λουκέτου» σε όσες επιχειρήσεις δεν τηρούν τα μέτρα.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, στην κυβέρνηση επικεντρώνονται σε 82 δήμους που έχουν ποσοστό εμβολιασμού κάτω από 30%, εκ των οποίων οι 50 έχουν εμβολιαστική κάλυψη κάτω από 25%.

Για παράδειγμα, κάτω από 25% έχουν δήμοι όπως:

Βόλβη

Θέρμη

Δέλτα

Κιλελέρ

Καρπενήσι

Μεγάλο πρόβλημα εντοπίζεται σε δήμους των Σερρών και της Ροδόπης, όπου κάποιοι είναι κάτω από 10%.

Εμβολιασμός σε άλλες περιοχές της Ελλάδας:

Ευρυτανία: 32% με μία και 27% με δύο

Πάρος: 66% με μία και 60% με δύο

Λευκάδα: 73% με μία και 61% με δύο

Επιχείρηση «πειθώ»

Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, θα ξεκινήσει κάποιες περιοδείες, αρχής γενομένης από αυτή την εβδομάδα, στη Φθιώτιδα, τη Θεσσαλία, τη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες, όπου θα έχει συναντήσεις τόσο με εκπροσώπους της εκκλησίας όσο και με επιχειρηματίες της εστίασης και ανθρώπους του τουρισμού ώστε να υπάρχει μια εκστρατεία πειθούς απέναντι στους πολίτες για να εμβολιαστούν, αλλά και να τηρούν τα μέτρα.

Στο μεταξύ, στη μάχη των εμβολιασμών μπαίνει και η εκκλησία. Ο κ. Πέτσας συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, κ. Ιερώνυμο και υπάρχει σκέψη να αποσταλεί μια επιστολή του ιδίου, η οποία θα διαβαστεί σε όλες τις εκκλησίες στη λειτουργία της Κυριακής, προκειμένου να πείσει τους πιστούς να εμβολιαστούν

[ΠΗΓΗ: https://www.in.gr/, 7/7/2021]