ΑΝΗΣΥΧΙΑ ΛΟΓΩ ΔΕΛΤΑ ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ-ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ

Στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική παρατηρείται αύξηση κρουσμάτων σε νέους με διάμεση ηλικία τα 20 έτη και ιδιαίτερα πολλά κρούσματα στους 10-19.

Τον κώδωνα του κινδύνου για την επέλαση της ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική έκρουσε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Βάνα Παπαευαγγέλου.

Σύμφωνα με την ίδια, στη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική παρατηρείται μία σημαντική αύξηση κρουσμάτων σε νέους με διάμεση ηλικία τα 20 έτη και ιδιαίτερα πολλά κρούσματα στις ηλικίες 10-19 ετών ενώ ταυτόχρονα παρατηρείται σημαντική διασπορά της μετάλλαξης Δέλτα στους δύο νομούς.

Εν τω μεταξύ, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας ανακοίνωσε ότι ανεβαίνουν στο «πορτοκαλί» η Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, όπου σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε πως το τελευταίο 24ωρο ανιχνεύθηκαν 303 κρούσματα και 33 κρούσματα αντίστοιχα.

Όπως είπε η κ. Παπαευαγγέλου, Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική παρουσιάζουν την ίδια εικόνα που υπήρχε στον νότιο τομέα Αθηνών πριν τρεις εβδομάδες, γεγονός που ανησυχεί τις αρχές.

Η καθηγήτρια απηύθυνε έκκληση στους νέους και ιδιαίτερα τους ανεμβολίαστους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να κάνουν χρήση των μέτρων ατομικής προστασίας με έφηβους και νεαρούς ενήλικες. Παράλληλα σημείωσε πως η διασπορά του ιού και ιδίως της Δέλτα σχετίζεται με δραστηριότητες διασκέδασης και πρόσθεσε ότι έπειτα οι νέοι μεταφέρουν τον ιό ενδοοικογενειακά, κρούωντας καμπανάκι για την τήρηση των μέτρων.

[ΠΗΓΗ: https://www.voria.gr/, 29/7/2021]